Tuareg Rally 2020 uitgesteld tot nader order

Tuareg Rally 2020 uitgesteld tot nader order

De organisatie van de Tuareg Rallye heeft naar aanleiding van de situatie rondom het Corona virus besloten de 2020 editie uit te stellen. Wanneer de situatie in Algerije het weer toelaat, zal de rally alsnog verreden worden.

Meerdere redenen gaven aanleiding voor de organisatie om de start uit te stellen. Zoals het infectiegevaar voor deelnemers, maar ook quarantaine maatregelen voor deelnemers die weer naar huis reizen, zoals in Italië nu al het geval is. De eerste geannuleerde veerdiensten en vluchten naar de Mediterrane landen zijn al een feit en maakt de situatie verder gecompliceerd. In buurland Marokko zijn alle internationale sportevenementen in de maand maart geannuleerd, waarmee bijvoorbeeld de Carta Rally, de Rallye des Gazelles en de Panda Raid ook geen doorgang kunnen vinden.

De organisatie van de Tuareg Rally is tot deze beslissing gekomen in overleg met de Duitse gezondheidsorganisaties, het medische team van de rally en het eigen team. Ook de Algerijnse overheid heeft aangegeven er alles aan te willen doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Zodra de situatie het toelaat, zal een nieuwe datum aangekondigd worden. Voor de deelnemers blijven de inschrijvingen gewoon geldig en deze verplaatsen mee naar de nieuwe datum.

Gerelateerd nieuws

05-03-2020, 19:32

Tuareg Rally 2020 uitgesteld tot nader order Tuareg Rally 2020 uitgesteld tot nader order

Tuareg Rally 2020 uitgesteld tot nader order

De organisatie van de Tuareg Rallye heeft naar aanleiding van de situatie rondom het Corona virus besloten de 2020 editie uit te stellen. Wanneer de situatie in Algerije het weer toelaat, zal de rally alsnog verreden worden. Meerdere redenen gaven aanleiding voor de organisatie om de start uit te stellen. Zoals het infectiegevaar voor deelnemers, […]

Lees meer

29-12-2019, 15:51

Tuareg Adventure 2020 Tuareg Adventure 2020

Tuareg Adventure 2020

Wil je ook twee weken mee op avontuur in Algerije om de Tuareg rally op de voet te volgen met je eigen wegmotor of gewone auto? De Algerijnse partner AMA evenementen heeft het mogelijk gemaakt om in totaal 13 dagen door Algerije te reizen. Begeleid door een lokale gids reis je, via de verharde weg, […]

Lees meer

20-12-2019, 09:18

Van Ham Tenten & Podia Racing naar Tuareg Rally 2020 Van Ham Tenten & Podia Racing naar Tuareg Rally 2020

Van Ham Tenten & Podia Racing naar Tuareg Rally 2020

Na vijf deelnames aan de Morocco Desert Challenge ging Van Ham Tenten & Podia Racing op zoek naar een nieuwe uitdaging. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Tuareg Rally, die komende maart voor de tweede keer in Algerije wordt verreden. Iedere maandagavond wordt er in de werkplaats van het team aan de rally-auto gesleuteld. […]

Lees meer

24-03-2019, 11:21

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Als rally was de Tuareg voor de Nederlandse deelnemers misschien iets te gemakkelijk, maar allemaal gaan ze met tal van ervaringen rijker weer naar huis. En nog belangrijker: ze genoten volop van wat Algerije allemaal te bieden heeft.

Lees meer

Rallyraid video's