Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally

Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally

Jos van Dal is zaterdag tiende geworden in de 110 kilometer lange vierde etappe van de Serres Rally. De overwinning ging andermaal naar Stefan Svitko.

Van Dal boekte zijn beste klassering van de rally tot nu toe op zaterdag, die door rijders omschreven werd als ‘de mooiste dag’ van de rally tot nu toe. De proef over 110 kilometer was een van de kortere stages van deze rally, maar ook verdiend na de hete openingsfase van de rally. Bovendien hebben de rijders zondag weer een flinke rit op het programma staan.

De overwinning ging zaterdag voor de derde keer naar Stefan Svitko. De Slowaak was negen minuten sneller dan Edoardo Cavicchi, die daarmee zijn beste resultaat van de wedstrijd boekte. Skyler Howes werd derde op tien minuten. Roberto Barbieri en Nguyen Duong maakten de top-vijf compleet.

Jesse Pols kwam zaterdag als 24ste aan de finish, Jelle van Limpt werd 25ste. Bart van Aaken kwam zaterdag niet aan de finish van de vierde etappe. Hij liep een schouderblessure op na een valpartij en moest de wedstrijd verlaten. Eerder viel ook Cees Bijl al uit.

https://www.youtube.com/watch?v=LpWMbCTjJ80

[widgetkit id=”306″ name=”Serres Rally 2019 – Leg 4″]

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 12:58

Serres Rally 2020: start en finish in Veria Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De uitvalsbasis in Veria is het Aiges Melathron hotel. Dat is hetzelfde hotel waar de deelnemers afgelopen jaar de […]

Lees meer

03-09-2019, 22:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 22:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 23:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's