Vader en dochter Huigevoort genieten in Serres Rally

Vader en dochter Huigevoort genieten in Serres Rally

Op de laatste dag van de Serres Rally zijn de paadjes te smal voor de SSV’s en quads. Voor Marcel en Lisa Huigevoort zit de rally in Griekenland er dus na zes dagen op. Zes dagen waarin vader en dochter ontzettend veel plezier hebben gehad met hun SSV: Marcel aan het stuur, Lisa met het roadbook. Het leverde hen een (voorlopige) 37ste plaats overall op.

Marcel Huigevoort reed de Dakar al op de motor en met de truck, zowel als navigator als (dit jaar) als coureur. “Dus Lisa zag mij steeds vertrekken en wilde nu ook wel eens mee, om te ervaren wat het is”, vertelt Huigevoort. “Ze is zich een poos geleden al gaan verdiepen in navigeren. Dit was een mooie rally voor een eerste keer. Het is supergoed gegaan. We hebben fijn gereden en er is niks stuk gegaan. Het enige wat we hebben gehad zijn een paar kapotte banden, maar dat was mijn eigen schuld. Sinds we ze wat harder hebben gezet, ging het als een zonnetje. Met een SSV is het wel belangrijk om de boel heel te houden, maar als je een beetje netjes rijdt, lukt dat wel.”

Ook Lisa kijkt met een goed gevoel terug op de week in de Griekse bergen. Ze had het prima naar haar zin als navigator van haar vader. “Het was natuurlijk even wennen, maar na een dag of twee ging het steeds beter. Ik heb veel geleerd. Ik begreep ook steeds beter wanneer ik even mijn mond moest houden en wat precies belangrijk is. Doordat het mij steeds gemakkelijker af ging, kon hij ook meer gas geven en ging de snelheid iedere dag een beetje omhoog.”

Wat vader en dochter Huigevoort betreft is het best voor herhaling vatbaar, maar wanneer en wat, daar moeten ze nog eens goed over nadenken. Vrijwel zeker is dat Marcel komend jaar de Dakar overslaat. “Maar zeg nooit nooit. De tijd zal het leren.”

Klik hier voor de uitslagen en resultaten van de Serres Rally

https://www.youtube.com/watch?v=6wuc2KhFxEw


mt_gallery

 

 

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 10:58

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De naam van de Serres Rally verandert met de verhuizing ook, die wordt nu ‘Greece Rally‘ De uitvalsbasis in […]

Lees meer

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 21:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's