Svitko domineert in tweede etappe Serres Rally

Svitko domineert in tweede etappe Serres Rally

Nadat hij in de eerste etappe van de Serres Rally wat tijd verloor, maakte Stefan Svitko de opgelopen achterstand ruimschoots goed op donderdag in de tweede etappe. De Slowaak was maar liefst 18 minuten sneller dan Skyler Howes, winnaar op de eerste dag.

Svitko sloeg zijn slag nadat hij op de eerste dag behoudend begon aan de wedstrijd. Hij kon de tankstop halverwege de proef overslaan omdat hij met een volle tank vertrokken was en pakte daar al enkele minuten op Howes, die wel moest stoppen. Ook op het parcours was Svitko ongenaakbaar, getuige zijn 18 minuten grote marge op de Amerikaan.

Howes verklaarde na afloop dat de proef best lastig was en dat hij een paar keer te vroeg of te laat afgeslagen was waardoor hij met de navigatie in de problemen kwam. De coureur is zijn leidende positie in het klassement verloren.

Matteo Cura uit Italië werd derde voor landgenoten Roberto Barbieri en Edoardo Cavicchi. Jesse Pols was op de achttiende plaats de beste Nederlander. Hij eindigde op ruim een uur van Svitko. Ad Jansen werd negentiende.

Vrijdag rijden de coureurs een totaal van 429 kilometer met twee geklokte proeven van respectievelijk 175 en 84 kilometer.

https://www.youtube.com/watch?v=gG7F9rPAulw

[widgetkit id=”304″ name=”Serres Rally 2019 – Leg 2″]

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 10:58

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De naam van de Serres Rally verandert met de verhuizing ook, die wordt nu ‘Greece Rally‘ De uitvalsbasis in […]

Lees meer

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 21:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's