Sterk internationaal veld voor Serres Rally 2019

Sterk internationaal veld voor Serres Rally 2019

Vandaag over twee weken gaat de negende editie van de Serres Rally van start. De laatste drie edities was de zege voor Slowaak Stefan Svitko, maar dit jaar lijkt het erop dat er serieuze concurrentie is met een paar hele snelle rijders. 

Sowieso is het een mooi startveld dit jaar, met deelnemers uit meer dan twintig verschillende landen. Onder hen ook oud-winnaar Andrea Cosentino uit Italië. Andere bekende namen zijn die van Mario Patrao (Portugal) en Skyler Howes. (USA). Patrao won in 2018 de Morocco Desert Challenge en kwam afgelopen Dakar uit voor het KTM fabrieksteam. Howes wist dit jaar de MDC te winnen na een mooi duel met oud fabrieksrijders Juan Pedrero, en is zich aan het voorbereiden op zijn tweede Dakar. Andere kanshebbers op een top klassering zijn o.a. Ferdinand Kreidl (Oostenrijk) en Roberto Barbieri (Italië).

Nederlandse inbreng

Vanuit Nederland zijn er 18 inschrijvingen, waaronder ook een aantal namen dat we kennen van de Dakar. Zoals Richard de Groot, Marcel Piek, Jeroen van Daele, en Geert Mulder.  Verder nog Jos van Dal, Gerard Hoedjes, Cees Bijl, Jesse Pols, Bart van Aaken, Jasper Versteijnen, Ad Jansen, Robbert Plarina, Arjan Broers, Jelle van Limpt, David van den Toorn, Augustin Grepl en Albert Zandvoort. 

Bekijk de volledige lijst: Inschrijvingen

Rallymaniacs is erbij in Griekenland en zal de fotografie verzorgen voor de deelnemers en organisatie, en zal dagelijks verslag doen. 

 

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 12:58

Serres Rally 2020: start en finish in Veria Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De uitvalsbasis in Veria is het Aiges Melathron hotel. Dat is hetzelfde hotel waar de deelnemers afgelopen jaar de […]

Lees meer

03-09-2019, 22:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 22:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 23:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's