Sterk deelnemersveld Serres Rally 2016

Sterk deelnemersveld Serres Rally 2016

Over een kleine 2 weken gaat in Griekenland de Serres Rally van start. Met ruim 100 deelnemers heeft de organisatie weer een mooi deelnemersveld op de been gekregen. 

Ondrej Klimcyw, die afgelopen Dakar uitviel met een gebroken heup, verdedigt zijn titel van vorig jaar. Daarbij zal hij flinke concurrentie krijgen van Stefan Svitko uit Slowakije die zeer knap 3e werd in diezelfde Dakar, Andrea Cosentino, die de Serres rally eerder al won en Mario Patrao uit Portugal die ook meerdere Dakars reed, net als zijn landgenoot Pedro Bianchi Prata. 

Vanuit Nederland staan Dakar 2016 deelnemers Robert van Pelt, Jasper Riezebos, Maikel Verkade en Hans Smit aan de start. Deze vier rijders hebben zich ook ingeschreven voor de komende Dakar, voor hen is de Serres Rally vooral bedoeld om weer ritme op te doen. Van Pelt finishte in 2015 als 6e algemeen. Die 6e plaats was in handen van Jasper Riezebos tot hij uitviel met een technisch probleem op de laatste dag. Dakar 2016 deelnemer in de truckcategorie Marcel Huigevoort doet dit jaar mee met een Polaris SSV.

Bart van der Velden en zijn serviceteam verzorgen transport en service voor Jasper Riezebos, Maikel Verkade, Maikel Smits en zuiderburen Clint de Cramer, Kim de Rycker en Thibaut Lemahieu. Kim de Rycker schreef in 2015 de Libya Rally 2015 op zijn naam. Overige Nederlanders in de rally zijn Robbert Plarina en Ron Bruin. 

Overzicht deelnemers Serres Rally 2016

Op zondag 28 augustus gaat de Serres Rally van start, met een korte proef van 36 kilometer om de startvolgorde voor de eerste echte proef te bepalen. Er zijn 2 marathonetappes opgenomen. De rijders keren iedere dag weer terug bij het Elpida Resort in Serres. Behalve op dag 5, wanneer alle rijders en de assistentieploegen in Paranesti, niet ver van Drama, bivakkeren. De laatste special is alleen voor motoren, en kan bijna de naam ‘ extreme enduro proef’ dragen, want het overgrote deel van de rijders zal hier echt z’n handen vol aan hebben. 

Rallymaniacs is sinds 2012 van de partij in de Serres Rally en verzorgt de fotografie voor de deelnemers en organisatie, dit jaar samen met Italiaans collega Alessio Corradini.

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 10:58

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De naam van de Serres Rally verandert met de verhuizing ook, die wordt nu ‘Greece Rally‘ De uitvalsbasis in […]

Lees meer

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 21:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's