Serres Rally zaterdag van start met proloog

Serres Rally zaterdag van start met proloog

Morgen staan er 84 motoren aan de start van de 2018 editie van de Serres Rally, met dit jaar een mooie Nederlandse inbreng waaronder vijf Dakar 2019 deelnemers met Wesley Pittens, Paul Spierings, Marcel Piek, Martien Jimmink en Herwin Hopmans. 

Om drie uur in de middag gaat de Serres Rally van start met een 25 kilometer lange proloog, die meteen al technisch flink uitdagend zal zijn. Stefan Svitko is de overduidelijke favoriet voor de zege, nu Ondrej Klymciw uiteindelijk niet zal starten. Wesley Pittens en Paul Spierings zijn de grootste kanshebbers op een topklassering. Pittens finishte vorig jaar als vierde, waarbij hij de moeilijke laatste special op zijn naam wist te schrijven. ”Ik kom met meer ervaring naar de start, heb veel gereden en hoop deze editie er dichter bij te zitten.”

Na een showstart op zondagavond in het oude centrum van Serres gaat de rally op zondag verder met de eerste echte lange special.

https://www.youtube.com/watch?v=F3EMfH5X94c

https://www.youtube.com/watch?v=iPwelTvGOsw&list=PL6CkERcFY2n3MG2TqUhMzicI9hQ_B9WC1&index=1

mt_gallery

Gerelateerd nieuws

03-09-2019, 22:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 22:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 23:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

01-09-2019, 10:04

Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally

Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally

Jos van Dal is zaterdag tiende geworden in de 110 kilometer lange vierde etappe van de Serres Rally. De overwinning ging andermaal naar Stefan Svitko.

Lees meer

Rallyraid video's