Serres Rally Dag 4: Hopmans ondanks valpartij in top-tien

Serres Rally Dag 4: Hopmans ondanks valpartij in top-tien

De Nederlanders hebben een goede vierde dag van de Serres Rally afgewerkt. Wesley Pittens en Paul Spierings werden tweede en derde terwijl Herwin Hopmans de derde Nederlander in de top-tien was. 

Even na 9.00 uur op dinsdagochtend vertrokken de rijders in de eerste proef van de dag nadat ze een verbinding van zo’n 45 kilometer hadden gereden naar de Bulgaarse grens. In die eerste proef, die een beetje enduro-achtig was, volgden deelnemers lange tijd de grens. De proef werd lastig gemaakt door de vele regen uit de voorgaande dagen waardoor de paden soms zelfs weggespoeld waren en deelnemers fysiek sterk moesten zijn om dat te trotseren. 

De tweede proef over 70 kilometer was een stuk sneller. Het eerste stuk van de proef bracht deelnemers door een heuvelachtig gebied waarna ze op snelle graspaden kwamen waar de snelheden flink omhoog gingen, hoewel het qua navigatie wel lastig bleef.

Stefan Svitko kwam rond 14.00 uur in de middag aan de finish en was opnieuw de sterkste met daarachter Wesley Pittens die op zijn beurt iets meer afstand nam van Paul Spierings. Die werd derde, maar Spierings heeft nog slechts vier minuten voorsprong op Jan Zlabek, een taaie rijder uit Slowakije. Roberto Barbieri sloot de dag af op de vijfde plaats.

Herwin Hopmans was aan het begin van de eerste proef gevallen, maar herstelde zich knap in de kilometers daarna. Hij eindigde ondanks de schuiver in de top-tien en staat eveneens tiende in het klassement. Martien Jimmink reed de gehele dag in de buurt van de top-vijftien en was zeer tevreden. Jimmink is in het klassement opgeklommen tot de veertiende plaats. Marcel Piek werkte een solide dag af en was tevreden met zijn prestaties.

https://www.youtube.com/watch?v=tkqbVartxoY

Uitslagen Dag 4:

SS7 Belasista

SS8 Ograjden

[widgetkit id=”281″ name=”Serres Rally 2018 – Stage 4″]

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 12:58

Serres Rally 2020: start en finish in Veria Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De uitvalsbasis in Veria is het Aiges Melathron hotel. Dat is hetzelfde hotel waar de deelnemers afgelopen jaar de […]

Lees meer

03-09-2019, 22:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 22:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 23:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's