Serres Rally 2018: 25 – 31 augustus

Serres Rally 2018: 25 – 31 augustus

Op 25 augustus gaat de 8e editie van de Serres Rally in Serres van start. De Serres Rally is één van de mooiste en meest betaalbare rally’s op de kalender. Een echte enduro rally, geschikt voor motoren, quads en SSV’s. Met uitdagende en afwisselende routes en intensieve navigatie puur op roadbook, dus zonder ondersteuning van een gps.

De Serres Rally staat op de kalender van de FIM. Zeven specials met een totale lengte van zo’n 1.400 kilometer staan er op het programma. Dat lijkt misschien weinig, maar de technische routes in combinatie met de goede maar intensieve roadbooks zorgen ervoor dat de gemiddelde snelheden niet hoog liggen.

De rally speelt zich grotendeels af in de omgeving van Serres, waarbij het comfortabele Elpida Resort als uitvalsbasis dient en voorzien is van alle benodigde faciliteiten voor de rijders en hun volgers. Neem gerust vrienden en familie mee, ook zij kunnen zich prima vermaken en genieten van een heerlijk weekje vakantie! Op dag vier is er een marathonbivak in de omgeving van Paranesti. Je kunt dan in een tentje slapen, of een hotel boeken. Serres is slechts een uur rijden verwijderd van het vliegveld van Thessaloniki. 

De rally begint op zondag 25 augustus met een korte technische proloog en een showstart in het centrum van Serres. Je kunt er voor kiezen om op vrijdag of zaterdag in te vliegen. De rally eindigt met een korte maar intensieve ‘extreme enduro’ achtige proef waarna je op zondag 31 augustus naar huis kunt vliegen. 

Lager tarief tot 1 maart

Je kunt tot 1 maart profiteren van het lagere tarief voor de inschrijving. Die kosten bedragen nu nog 700 euro (voor een motor). Vanaf 1 maart gaat het tarief 100 euro omhoog. Bekijk alle tarieven hier.

Transport en service

V.d.Velden motoren is er in 2017 ook weer bij, en biedt transport en service aan voor de Serres Rally. Op die manier kun je je maximaal concentreren op het rijden, en na binnenkomst lekker ontspannen terwijl je motor onder handen genomen wordt door de monteurs van het team. 

Gerelateerd nieuws

03-09-2019, 22:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 22:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 23:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

01-09-2019, 10:04

Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally

Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally

Jos van Dal is zaterdag tiende geworden in de 110 kilometer lange vierde etappe van de Serres Rally. De overwinning ging andermaal naar Stefan Svitko.

Lees meer

Rallyraid video's