Serres niet langer het centrale punt in Serres Rally

Serres niet langer het centrale punt in Serres Rally

Traditiegetrouw was de standplaats van de Serres Rally het gelijknamige Griekse stadje Serres. Maar na acht jaar hebben de organisatoren gekozen voor een nieuwe standplaats in Veria. Het zorgt ervoor dat de rally naar nieuwe bestemmingen trekt met nieuwe gebieden en bovenal: nieuwe specials.

De move zorgt er echter niet voor dat de deelnemers Serres helemaal niet meer zullen zien. De start van de rally vindt nog altijd plaats in het stadje met een proloog van 50-60 kilometer en later op de dag een ceremoniële start. Op de tweede dag trekken de rijders dan door de bergen van Lailias, Menikio en Agistro voor een rit van 350 kilometer.

Op de derde dag laten de deelnemers Serres achter zich en trekken ze naar het westelijke gedeelte van Macedonië. Via twee lange proeven en een verbinding komt men uiteindelijk aan in Veria. Daar zullen de vierde, vijfde en zesde etappe verreden worden met nieuwe tracks en ‘magische routes’. 

Op de zevende en laatste dag wordt wederom afgesloten met een kortere proef over zo’n 100 tot 120 kilometer en wordt afgesloten met een enduro-achtige proef. Het is een mooie laatste kans om te genieten van de omgeving van Veria. Aansluitend op de laatste proef wordt de prijsuitreiking gehouden en staat er een groot feest op het programma in het Aiges Melathron Hotel.

De Serres Rally begint op 28 augustus tot 3 september. Meer informatie is te vinden op www.serresrally.com.

 

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 12:58

Serres Rally 2020: start en finish in Veria Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De uitvalsbasis in Veria is het Aiges Melathron hotel. Dat is hetzelfde hotel waar de deelnemers afgelopen jaar de […]

Lees meer

03-09-2019, 22:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 22:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 23:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's