Regen zorgt voor riskante derde proef in Serres Rally

Regen zorgt voor riskante derde proef in Serres Rally

Een drastische verandering van temperatuur, lastige pistes en grote verschillen. Dat waren de drie grootste zaken die opvielen in de derde etappe van de serres Rally.

De regen zorgde voor enkele hachelijke momenten, maar zorgde ook dat het stof beperkt bleef en dat het navigeren voor de mindere coureurs eenvoudiger werd. De proef bestond uit een aantal smalle paden, gevolgd door zanderige passages in een bos en snelle pistes aan het eind van de proef.

Voor de derde keer op rij won Stefan Svitko de proef. De Slovaak was dinsdag negen minuten sneller dan Ondrej Klymciw. Die laatste reed een sterke proef en hield de schade beperkt, ondanks dat hij het lastig had met de zware motorfiets op de krappe paden waar veel gemanoeuvreerd moest worden. Txomin Arana eindigde voor de derde dag op rij op de derde plaats.

Interessanter was de strijd daarachter. Wesley Pittens liet vandaag twee Italianen achter zich en eindigde op de vierde plaats. Een van de concurrenten om de top-tien plaatsen viel uit de rally. De jonge Alessandro Cavicchi kwam al vroeg in de proef zwaar ten val waarbij hij een gezichtsblessure opliep. Cavicchi werd door de medici van de proef gehaald. Ook Eser Harper (BAS Dakar) verliet de wedstrijd met een beenblessure.

Thorsten Kaiser meldde zich in de derde etappe voor het eerst in de top-tien. De Duitser gaf tegenover Rallymaniacs aan vooral in de eerste dagen moeite gehad te hebben met de navigatie. Kaiser zei: “Voor mij is het heel erg wennen om van de uitgestrekte vlaktes van Marokko naar deze paden te gaan waar je soms rechts moet waar het lijkt alsof het helemaal niet kan.”

Paul Spierings eindigde opnieuw knap in de top-tien op een achtste plaats. Hij eindigde op 52 minuten van Svitko. Daarachter zat Mathieu Delmotte als beste Belg op een dertiende plaats. Kay-Arne Bulsink werd zestiende en had geen eenvoudige dag, Joris van Dyck verloor meer dan een uur ten opzichte van Svitko en eindigde op een negentiende plaats.

Dakar 2018-rijder Guillaume Martens eindigde op een 28e plaats. Martien Jimmink zou de proef niet uitrijden. Hij stond al voor de eerste tankstop met een kapot wiel en zou bijna twaalf uur straftijd ontvangen. Daarmee zijn de klassementsambities van Jimmink tot een einde gekomen en kan hij zich richten op het rijden en training voor zijn toekomstige deelname in de Dakar Rally 2019.

Uitslag: Serres Rally Etappe 3

[widgetkit id=”200″ name=”Serres Rally 2017 – Stage 3″]

 

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 10:58

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De naam van de Serres Rally verandert met de verhuizing ook, die wordt nu ‘Greece Rally‘ De uitvalsbasis in […]

Lees meer

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 21:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's