Pittens wint laatste etappe Serres Rally, algemene zege voor Svitko

Pittens wint laatste etappe Serres Rally, algemene zege voor Svitko

Wesley Pittens heeft de laatste proef in de Serres Rally 2017 gewonnen. De Nederlander was vier minuten sneller dan Roberto Barbieri. Stefan Svitko werd voor de tweede keer algemeen winnaar en nam op de laatste dag geen risico’s. Hij werd vijfde.

De proef ging de boeken in als een van de mooiste, maar ook een van de extreemste proeven die de Serres ooit gekend heeft. Veel mensen verdwaalden in de laatste proef waar het vaak smal werd. Een aantal coureurs. Pittens reed hard op de laatste dag maar kon het gat richting het podium in het algemeen klassement niet meer dichten. 

Paul Spierings eindigde de laatste dag op een elfde plaats en kwam in het klassement uiteindelijk op een achtste plaats terecht.

Guillaume Martens werd veertiende, Kay Arne Bulsink werd 31e. Hij kwam in de laatste proef naast de piste terecht in een ravijn nadat hij met zijn stuur een boom raakte. Hij werd uiteindelijk in het klassement zestiende en was daar tevreden mee na een zware week. Met behulp van andere motorrijders en de organisatie kon hij zijn weg vervolgen, maar verloor veel tijd.

Martien Jimmink werd 38e, Marien Piek schoof in de slotfase op naar de 42e plaats.

Uitslag zevende etappe Serres Rally 

Eindklassement Serres Rally 2017 

[widgetkit id=”204″ name=”Serres Rally 2017 – Stage 7″] 

Gerelateerd nieuws

14-07-2020, 14:56

Nog ruim een maand te gaan voor de start van de Greece Rally 2020 Nog ruim een maand te gaan voor de start van de Greece Rally 2020

Nog ruim een maand te gaan voor de start van de Greece Rally 2020

Het lijkt erop dat de Greece Rally (voorheen Serres Rally) de eerstvolgende rally op de kalender is die daarwerkelijk verreden zal zorden. Een protocol met regels opgesteld door het Griekse ministerie van sport en gezondheid moet er voor zorgen dat de rally op een veilige en verantwoorde manier kan verlopen voor alle betrokkenen. De start […]

Lees meer

17-02-2020, 10:58

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De naam van de Serres Rally verandert met de verhuizing ook, die wordt nu ‘Greece Rally‘ De uitvalsbasis in […]

Lees meer

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

Rallyraid video's