Opnieuw ruime dagzege voor Svitko in Serres Rally

Opnieuw ruime dagzege voor Svitko in Serres Rally

Stefan Svitko heeft vrijdag de dagzege gepakt in de derde etappe van de Serres Rally. De coureur pakte een slordige 21 minuten ten opzichte van Skyler Howes.

Het eerste deel van de etappe was bekend terrein. SS3 zat vorig jaar ook in de Serres Rally en die voerde de deelnemers mee over een afstand van ruim 170 kilometer. Dat eerste deel van de dag werkten de deelnemers in de bossen af waar het stof bleef hangen. Dit zorgde voor slecht zicht, bepaalde rijders klaagden erover dat ze min of meer klem zaten achter hun voorgangers.

Skyler Howes, winnaar van de eerste dag, reed in de openingsfase van de proef ergens een afstap af. Hoewel hij een crash kon voorkomen, was hij na dat moment wel zijn ritme kwijt. De ervaring speelde de Amerikaan wat dat betreft parten. Stefan Svitko, die als winnaar van de Serres Rally het gebied op zijn duimpje kent, profiteerde maximaal en nam in de derde proef weer een aardige voorsprong op de concurrentie. Ook in de tweede proef, die nog over zo’n tachtig kilometer ging, was Svitko de snelste.

Matteo Cura kwam tot de derde plaats, hij was bijna 45 minuten langzamer dan Svitko. De Italianen Roberto Barbieri en Edoardo Cavicchi maakten de top-vijf compleet.

Ad Jansen was op de vijftiende plaats de beste Nederlander. De coureur van Memo Tours was bijna twee uur langzamer dan Svitko.

Zaterdag staat er een relatief korte proef op het programma met een totaal van zo’n 110 kilometer. De warmte drukt tot nu toe zijn stempel op de wedstrijd, de iets kortere dag komt voor veel deelnemers dan ook als geroepen.

https://www.youtube.com/watch?v=pW3r6Ti7JwU

[widgetkit id=”305″ name=”Serres Rally 2019 – Leg 3″]

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 10:58

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De naam van de Serres Rally verandert met de verhuizing ook, die wordt nu ‘Greece Rally‘ De uitvalsbasis in […]

Lees meer

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 21:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's