Nieuwe route voor 6e editie Serres Rally

Nieuwe route voor 6e editie Serres Rally

Op 28 augustus gaat in Serres, in het noorden van Griekenland, de 6e editie van de Serres Rally van start. Voor 2016 staat er een grotendeels vernieuwde route op het programma. Met een mooi deelnemersveld belooft het weer een interessante strijd te worden!

De route is 1.700 kilometer lang, waarvan 1.350 tegen de klok, verdeeld over 9 specials. Ondrej Klymciw (CZE), Andrea Cosentino(ITA), Bianchi Prata(POR), Mario Patrao (POR) (reed zijn 1e Dakar in 2013) en Kim de Rycker zijn de belangrijkste buitenlandse namen.

De Nederlanders
Vanuit Nederland zijn er 3 bekende Dakarrijders van de partij: Robert van Pelt, Jasper Riezebos en Maikel Verkade. Alledrie zijn in voorbereiding op de komende Dakar, en zullen erop gebrand zijn zich te laten zien.

Alle soorten ondergrond krijgen de deelnemers voorgeschoteld. Het noorden van Griekenkand is echt enduro terrein, en de organisatie staat bekend om de gedetailleerde roadbooks (zonder gps, wel met tracker) en de technisch zeer uitdagende routes. 

De rally begint met een proloog van 35 kilometer, bedoeld om de startvolgorde voor de 1e echte etappe op maandag te bepalen. Er zijn 2 marathonetappes opgenomen. De rijders keren iedere dag weer terug bij het Elpida Resort in Serres. Behalve op dag 5, wanneer alle rijders en de assistentieploegen in Paranesti, niet ver van Drama, bivakkeren. De laatste special is alleen voor motoren, en kan bijna de naam ‘ extreme enduro proef’ dragen, want het overgrote deel van de rijders zal hier echt z’n handen vol aan hebben.  

Deelnemerslijst

Service nodig?
Bart van der Velden is aanwezig met zijn eigen 6×6 assistentietruck en verleent transport en service. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Via Rally Bike Center is het mogelijk om een rallyklare Beta te huren. 

Route 2016

28 Augustus | Stage 1
– 60km | Proloog – (SSS1 Chrysopigi 35km)

29 Augustus |Stage 2
– Sidirokastro, Belles, Doirani, Kerkini – Krousia mountain – Lithotopos – Lake Kerkini, Zevgolatio – Koryfoudi – Vertiskos – Sochos – Nigrita
– 345km | 2 Special Stages (SS2 Belles – Golden Mountain 205kms – SS3 Vertiskos 105kms)

30 Augustus | Stage 3
– Lailias, Xirotopos, Katingo, Kapnofyto, Katafyto, Ano Vrontou, Kato Vrontou, Pernieste,  Menikion Mountain, Mikropolis, Metalla
– 270km | 1st Marathon Special Stage (SS4 Lailias 245kms)

31st August | Stage 4
– Chionochori, Menikio Mountain, Bosdakas Crossing, Triga, Menikia Lake, Agio Pnefma
– 96km | 1 Special Stage (SS5 Bosdakas Crossing 36kms) – Semi-Rustdag , catering aan het meer

1 September | Stage 5
– Serres – Paranesti 
– 293km | 2nd Marathon  Special Stage (SS6 Road Trip to Drama – Paranesti 285kms)

22 September | Stage 6
– Paranesti – Serres  
– 320km | 1 Special Stage (SS7 Paranesti 85kms)

3 September | Stage 7
– Xirotopos – Lailias – Orini – Romaniacs – Elaionas – Serres
– 90km | 1 Special Stage Enduro (SS8 Enduro 90 kms)

mt_gallery

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 10:58

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De naam van de Serres Rally verandert met de verhuizing ook, die wordt nu ‘Greece Rally‘ De uitvalsbasis in […]

Lees meer

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 21:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's