Howes begint voortvarend met winst in openingsproef Serres Rally

Howes begint voortvarend met winst in openingsproef Serres Rally

Skyler Howes heeft woensdag de korte eerste proef van de negende Serres Rally op zijn naam geschreven. De Amerikaanse coureur bleef zijn belangrijkste concurrenten met een aardige marge voor en heeft in het klassement de eerste slag geslagen.

Howes, die recent de Morocco Desert Challenge nog op zijn naam schreef, rafelde de korte proef van zo’n twintig kilometer af in iets minder dan een half uur. Hij was een klasse apart aangezien de eerstvolgende coureur, Nguyen Duong uit Frankrijk, bijna vier minuten langzamer was. Matteo Cura uit Italië maakte het podium compleet in de eerste etappe. Cura was slechts zes seconden trager dan Duong, maar wel bijna twee minuten rapper dan landgenoot Andrea Cosentino. Martin Benko uit Slowakije maakte de top-vijf op de eerste dag van de rally compleet.

Uittredend winnaar Stefan Svitko begon behouden aan de wedstrijd, hij klokte na bijna 39 minuten uit en was ruim negen minuten langzamer dan Howes. De Amerikaan, die met een KTM 450 Rally-spec rijdt, heeft daarmee al een behoorlijke marge opgebouwd ten opzichte van een van de grootste favorieten deze Serres Rally.

Jelle van Limpt was namens BAS Dakar de snelste Nederlander op de eerste dag van de Serres Rally. Van Limpt werd achttiende in de openingsproef, hij gaf iets meer dan elf minuten toe op de winnaar Howes. Marcel Piek was de enige andere Nederlander die een plek in de top-dertig wist te bemachtigen. De Noord-Hollander werd 28ste op iets meer dan veertien minuten.

Donderdag staat er een langere proef op het programma, de zogenaamde Lialias Classic.

[widgetkit id=”303″ name=”Serres Rally 2019 – Leg 1″]

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 10:58

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De naam van de Serres Rally verandert met de verhuizing ook, die wordt nu ‘Greece Rally‘ De uitvalsbasis in […]

Lees meer

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 21:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

Rallyraid video's