Sunderland grijpt macht bij motoren Abu Dhabi Desert Challenge

Sunderland grijpt macht bij motoren Abu Dhabi Desert Challenge

Met een belangrijke etappezege heeft Sam Sunderland de leiding in de Abu Dhabi Desert Challenge bij de motoren overgenomen. De in Dubai gevestigde Brit pakte een voorsprong van meer dan zes minuten en deed daarmee goede zaken.

Sunderland bleef Matthias Walkner op zes minuten, daarachter voerde Kevin Benavides een rij van maar liefst vijf Honda-rijders aan. Ricky Brabec werd vierde voor Paulo Goncalves, Jose Ignacio Cornejo en Michael Metge. Daarachter eindigde Pablo Quintanilla op twaalf minuten achterstand waardoor hij zakte naar een vierde plaats algemeen.

Toby Price verloor veel tijd, maar dat kwam omdat hij Mohammed Al Balooshi moest bijstaan die even voor de passage van de Australiër crashte. Price wachtte op medische assistentie en kon vervolgens zijn weg vervolgen, qua tijd maakte het voor Price niet veel uit aangezien hij al een grote achterstand had. Na afloop kreeg hij 22 minuten terug. Balooshi werd per helikopter overgebracht naar een nabij gelegen hospitaal en maakt het naar omstandigheden goed. Er zijn geen breuken geconstateerd bij de rijder die recent nog zegevierde in de Dubai International Baja.

Rallymaniacs.com sprak met Price:

Paul Spierings eindigde de vierde dag in de ADDC op een zeventiende plaats. Spierings kwam op 49 minuten achterstand aan de finish en bezet in het klassement eveneens een zeventiende plaats. Martien Jimmink besloot de dag op ruim twee uur achterstand op een twintigste plaats. Hij was daarmee vijf minuten sneller dan Marcel Piek die na een zware tweede etappe in gestaag tempo de finish bereikte van een iets snellere proef.

Bij de quads ging de overwinning opnieuw naar Kees Koolen. Hij bleef Aleksandr Maksimov met een marge van vijf minuten voor en heeft in het klassement nu veertien minuten voorsprong. “het was een goede dag, makkelijker dan gisteren en dat verraste mij. De tracks waren goed in te schatten, alleen het laatste stuk was erg lastig met het witte zand.”

Bij de auto’s pakte Luc Alphand de zege nadat hij in de eerste etappe al dichtbij kwam maar maandag te maken kreeg met versnellingsbakproblemen. Nu ging alles voorspoedig bij de Fransman die in de Abu Dhabi Desert Challenge aan de start staat om voor X-Raid te testen met de nieuwe Mini Buggy. Alphand was ruim drie minuten rapper dan Jakub Przygonski die op zijn beurt iets van de achterstand van Martin Prokop afsnoepte. Met een voordeel van bijna twee minuten op de Tsjech is het verschil met nog twee etappes te gaan acht minuten.

Vladimir Vasilyev werd vierde op tien minuten achterstand van Alphand, daarachter liepen de verschillen snel op. Khalid Al-Qassimi werd zesde nadat hij een half uur verloor door een kapotte aandrijfas. Cyril Despres eindigde met de buggy op bijna anderhalf uur nadat hij flink vast kwam te staan. Hij is daardoor terugverwezen naar een vijfde plaats in het klassement en nagenoeg kansloos voor de overwinning. 

[widgetkit id=”271″ name=”Abu Dhabi Desert Challenge 2018 – Leg 3″]

 

Gerelateerd nieuws

18-02-2020, 16:43

Presentatie 1000 Dunas Rally 20 februari a.s. Presentatie 1000 Dunas Rally 20 februari a.s.

Presentatie 1000 Dunas Rally 20 februari a.s.

Kennis maken met de 1000 Dunas Rally? Op donderdag 20 februari komt organisator Miguel Puertas naar Nederland. Wil je meer weten over deze leuke rally, waarbij er niet op tijd wordt gereden en je als ‘kistrijder’ meedoet? Kom dan Workaround Europ B.V. in Schijndel. Dakar Team Spierings is uw gastheer. Workaround Europe B.V. Duinweg 15 […]

Lees meer

17-02-2020, 13:41

Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020 Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020

Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020

Precies een maand geleden wist Amerikaan Ricky Brabec de Dakar te winnen, acht jaar nadat het Monster Energy Honda Team terugkeerde in de meest veeleisende en zwaarste rally. Na een afwezigheid van 23 jaar keerde Honda terug in de Dakar in 2013. Met Helder Rodrigues, Javier Pizzolito en Johhny Campbell als rijders. Jaar na jaar […]

Lees meer

17-02-2020, 12:58

Serres Rally 2020: start en finish in Veria Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De uitvalsbasis in Veria is het Aiges Melathron hotel. Dat is hetzelfde hotel waar de deelnemers afgelopen jaar de […]

Lees meer

17-02-2020, 12:25

Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar

Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar

Na een samenwerking van vijf jaar, heeft Jakub Przygonski besloten om het Duitse X-Raid te verlaten. In 2018 won Przygonski het FIA Wereldkampioenschap met de Mini van X-Raid en in 2019 werd hij vierde tijdens Dakar. Na afgelopen Dakar heeft hij besloten om op zoek te gaan naar een andere auto. Tijdens de Qatar Rally […]

Lees meer

Rallyraid video's