Price wereldkampioen na winst in Rallye du Maroc

Price wereldkampioen na winst in Rallye du Maroc

KTM-rijder Toby Price wint het algemeen klassement van Rallye du Maroc. Na een constante rally, twee dag overwinningen en de winst in de proloog wint de Australiër het algemeen klassement.

Price verwachtte de winst in het wereldkampioenschap niet bij de start van het seizoen in Abu Dhabi. Het resultaat in de eerste ronde viel tegen en de concurrentie was sterk en consistent. “Als je had gezegd dat ik het WK zou winnen had ik gelachen en gedacht dat je een grap zou maken” zegt hij lachend aan de finish. Het wereldkampioenschap was geheel open bij de start van Rallye du Maroc met 8 punten verschil in de top. Met een punt per dag overwinning en 25 punten voor het algemeen klassement maakt Price het verschil en pakt hij de wereldtitel. “We gaan deze kracht doorzetten in de Dakar”

Team genoot Matthias Walkner heeft ook een zeer goede week achter de rug. De Oostenrijker hoopte op het podium te blijven en dat is gelukt. Walkner wordt tweede in Rallye du Maroc. Het eerste deel van de etappe van vandaag was iets te snel naar zijn mening en kon daardoor niet zo pushen zoals hij had gewild. Het tweede deel was heel snel en hij heeft zich goed vermaakt.

Honda-rijder Ricky Brabec sluit Rallye du Maroc af als derde in het algemeen klassement. Brabec had gehoopt de snelheid van vandaag al eerder in de rally te vinden maar de was niet het geval. Hij wint vandaag de etappe en stelt daarmee de derde plek in het klassement veilig. Toch kijkt hij er ook er naar uit om naar huis te gaan na lang in Marokko te zijn geweest. De rally was geweldig, het terrein voelde comfortabel en hij kijkt uit naar de volgende keer terug in Afrika.

De indruk van rally door alle deelnemers na de overname door ODC is zeer positief. Vele complimenten komen toe aan de organisatie na een goed georganiseerde rally.

Uitslag etappe 5

1. Ricky Brabec
2. Toby Price +00:00:06
3. Matthias Walkner +00:00:11

21. Paul Spierings +00:43:44
22. Sjors van Heertum +00:50:31
23. Mark Tielemans +00:01:02:07
**. Ronald ter Beek *nog niet binnen*

Gerelateerd nieuws

27-01-2020, 23:43

Presentatie 1000 Dunas Rally 20 februari a.s. Presentatie 1000 Dunas Rally 20 februari a.s.

Presentatie 1000 Dunas Rally 20 februari a.s.

Kennis maken met de 1000 Dunas Rally? Op donderdag 20 februari komt organisator Miguel Puertas naar Nederland. Wil je meer weten over deze leuke rally, waarbij er niet op tijd wordt gereden en je als ‘kistrijder’ meedoet? Kom dan Workaround Europ B.V. in Schijndel. Dakar Team Spierings is uw gastheer. Workaround Europe B.V. Duinweg 15 […]

Lees meer

27-01-2020, 14:46

24H Fursten Forest 2020: de ultieme uitdaging! 24H Fursten Forest 2020: de ultieme uitdaging!

24H Fursten Forest 2020: de ultieme uitdaging!

Honderdtwintig kilometer roadbook, compleet nieuwe proeven, 24H rijplezier, zand, gravel en bossen: de 24H Fursten Forest is de ultieme off road wedstrijd! Alle ervaringen van 2019 zijn verwerkt in een nieuwe opzet: sneller, droger en meer rijplezier. De Stichting NTA en Fursten Forest organiseren de 2e editie van deze wedstrijd, de seizoensopening van het NK […]

Lees meer

27-01-2020, 14:12

Pablo Quintanilla: ” Deze Dakar was een nieuw hoofdstuk voor iedereen” Pablo Quintanilla: ” Deze Dakar was een nieuw hoofdstuk voor iedereen”

Pablo Quintanilla: ” Deze Dakar was een nieuw hoofdstuk voor iedereen”

De Chileense motorrijder, Pablo Quintanilla, van het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-team blikt terug op zijn recente avontuur in Saoedi-Arabië waar hij het beste resultaat ooit voor zichzelf en Husqvarna in Dakar heeft neergezet. Bestaande uit een mengeling van landschappen en terreinen en met een oppervlakte van bijna 8000 km tijdens 12 zware dagen in […]

Lees meer

24-01-2020, 10:30

Dakar-rijder Edwin Straver overleden Dakar-rijder Edwin Straver overleden

Dakar-rijder Edwin Straver overleden

Motorrijder Edwin Straver is vannacht in het bijzijn van zijn geliefden overleden aan de gevolgen van de verwondingen die hij opliep in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally. Edwin Straver is 48 jaar geworden. De motorrijder uit het Brabantse Rijswijk kwam vorige week donderdag tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally ongelukkig ten […]

Lees meer

Rallyraid video's