Overzicht aanmeldingen Strandrace IJmuiden 18 en 19 maart

Overzicht aanmeldingen Strandrace IJmuiden 18 en 19 maart

Over ruim 2 weken gaan de eb-OFFROAD RACING SERIES van start op het strand van IJmuiden met de Garage Rijsenhout Strandrace. Vorige week werd bekend dat ook Gerard de Rooy aan de start staat. Inmiddels staan er al 45 voertuigen op de inschrijflijst!

De huidige stand: 17 voertuigen in de T1 klasse, 6 in de T2 klasse, 7 in de Special klasse, 14 SSV’s en 1 truck. Nog niet eerder was er zoveel belangstelling voor de Strandrace IJmuiden. Op 18 maart om 10.00 uur begint het spektakel met de eerste proef. Op zaterdag worden in totaal 4 proeven verreden, op zaterdag 3. 

 

 Preparatie

Achter de schermen wordt er door veel teams hard gewerkt om de voertuigen op tijd klaar te hebben. Zo wordt bij 4×4 Centrum Ermelo de auto van Eelco Bekker weer opnieuw opgebouwd (waarvan we binnenkort een videoverslag online plaatsen), ook met het oog op de komende Dakar. Herman Jasper heeft de Bowler Nemesis terug overgenomen van Maurits van den Arend, die zelf met een nieuwe Bowler CSP gaat rijden. De tweede Nemesis bij het team van Jasper zal bestuurd worden door Bert Mourik, die op zijn beurt zijn Toyota Hilux verkocht heeft aan Maurice Ubachs. 


Ondertussen in de werkplaats bij 4×4 Centrum Ermelo…

Herman Jasper: “Ik had de mogelijkheid om de Nemesis terug te kopen. Ik heb tegen Bert Mourik gezegd dat dit de kans was om erin te stappen. We zijn de auto nu helemaal aan het opbouwen. De Nemesis is door ons in twee jaar verder doorontwikkeld, waarbij het vooral om de details gaat. We hebben veel koelingsproblemen gehad en het motormanagement was niet op orde. Maar ook preventief vervangen we veel onderdelen. Dat moet ook wel, en dat zie je ook bij de andere teams die er serieus mee bezig zijn: je moet er een serieuze hoeveelheid werk insteken om vooraan mee te doen. Dit jaar hebben we na IJmuiden in ieder geval de Breslau Polen en de Breslau Balkan op de kalender, en natuurlijk de VHC Havelte 500.”

VHC Havelte 500 1 & 2 april

Ook voor de tweede ronde van de eb-OFFROAD RACING SERIES is de belangstelling groot. Hier staan inmiddels al 32 voertuigen op de inschrijflijst. Dat belooft een goede start van het seizoen dus. 

Omdat het steeds moeilijker wordt om races in Nederland te organiseren, zijn de Euro Offroad Racing Series opgezet, waarbij er een kampioenschap wordt opgezet door bestaande races in de diverse Europese landen te combineren. 

De kalender voor 2017:

8/19 March – Garage Rijsenhout Strandrace IJmuiden

1/2 April – VHC Offroad Rally Havelte

19/21 May – Jean de la Fontainee (Frankrijk)

24/25 June – Welsh Hill Rally (UK)

6/8 Oktober – Baja Deutschland

Gerelateerd nieuws

06-07-2020, 15:57

Neem deel aan de leerzame 1000 Dunas Raid Neem deel aan de leerzame 1000 Dunas Raid

Neem deel aan de leerzame 1000 Dunas Raid

Op 3 oktober a.s. gaat vooralsnog de 3e editie van de 1000 Dunas Rally in het Spaanse Granada van start. Dakar 2019 en 2020 deelnemer Paul Spierings was er afgelopen editie ook bij en biedt een compleet pakket aan voor wie mee wil doen aan deze rally. Paul Spierings: ‘’Afgelopen jaar heb ik een van […]

Lees meer

23-06-2020, 21:45

Te koop: Can-Am Maverick in perfecte staat Te koop: Can-Am Maverick in perfecte staat

Te koop: Can-Am Maverick in perfecte staat

Deze Can-Am X3 Maverick uit 2019 heeft slechts 1.700 kilometer gelopen en is rally klaar.  De lijst met aanpassingen is zeer compleet. In 2020 aangepast en dus nieuw: – FIA rolkooi met certificaat – Extra koeling achteraan gemonteerd met extra ventilators met extra meter voorin. – Aangepast dakplaat in aluminium – Achterbumper met steun voor […]

Lees meer

22-06-2020, 11:52

Team De Rooy slankt af Team De Rooy slankt af

Team De Rooy slankt af

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht. De directe aanleiding voor de veranderingen is de coronacrisis. “Die komt […]

Lees meer

11-06-2020, 11:15

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

David Castera presenteert vanuit Frankrijk via een livestream alles omtrent Dakar 2021. Dat dit via een livestream is, komt natuurlijk door de Covid-19 pandemie waarmee de wereld nog steeds te maken heeft. De Dakar wordt echter goed voorbereid en deze voorbereidingen gaan vlot in goede samenwerking met de Saoedische regering en het team van Castera. […]

Lees meer

Rallyraid video's