Onwillige techniek houdt Bernhard ten Brinke van podium

Onwillige techniek houdt Bernhard ten Brinke van podium

Baja España Aragon bleek opnieuw een loodzware rally. Twee dagen met 250 kilometer special stages per dag kon gevoelsmatig zomaar met drie worden vermenigvuldigd. Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul moesten op de laatste special stage de handdoek werpen, nadat de vierwielaandrijving was weggevallen. “Jammer dat we onze snelheid niet om hebben kunnen zetten in een podiumfinish.”

De Toyota Hilux en de andere rallywagens werden gegeseld door de loodzware proeven rondom de Spaanse plaats Teruel. “Op papier lijkt de Baja Aragon veel minder zwaar dan de rally’s die we eerder dit jaar reden, maar in het echt was dat heel anders. De proeven hadden meer overeenkomsten met die van een WRC-rally, dan van een rally raid”, vertelt Bernhard ten Brinke. 
 
Over twee dagen verspreid stonden dagelijks twee proeven op het programma. “Prachtige proeven om te rijden: heel veel accelereren en remmen, off road paden met grote stenen buiten het spoor, doorwadingen en technisch heel veeleisend. Zowel voor mij, omdat ik heel netjes moest rijden en Tom heel scherp moest blijven op de navigatie.”
 
De zware omstandigheden geselden de auto. Op de lange openingsproef van 170 km moesten Bernhard en Tom 80 kilometer overleven zonder voorremmen. Met een vijfde tijd werd de schade beperkt gehouden, waarna de Toyota-equipe zich op de korte proef revancheerde met een sterke tweede plaats.

In de jacht op een podiumresultaat gingen Bernhard en Tom op zaterdagochtend van start in full attack modus. “We stonden drie minuten achter op de nummer één, dus dan ga je ervoor.” Met een tweede tijd volgde opnieuw een sterk resultaat, zeker omdat de laatste 15 kilometer met oververhitte remmen moest worden overleefd. 
 
Op de laatste slotproef en een snelste tussentijd (45 seconden voorsprong op de nummer 2) na 30 van de 170 kilometer, ging de fusee van één van de voorwielen kapot. “We hebben de aandrijfas nog gewisseld; zonder effect. En zonder vierwielaandrijving heeft doorrijden geen zin.”
 
“We hebben een goede wedstrijd gereden. Tom was absoluut foutloos, geen lekke banden gereden en met twee 2eplaatsen onze potentie laten zien. Natuurlijk wil je als sportman een resultaat neerzetten, maar dit was een loodzware wedstrijd en dan kan het gebeuren dat de techniek opspeelt”, besluit de Nederlandse Toyota-coureur.

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 13:41

Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020 Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020

Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020

Precies een maand geleden wist Amerikaan Ricky Brabec de Dakar te winnen, acht jaar nadat het Monster Energy Honda Team terugkeerde in de meest veeleisende en zwaarste rally. Na een afwezigheid van 23 jaar keerde Honda terug in de Dakar in 2013. Met Helder Rodrigues, Javier Pizzolito en Johhny Campbell als rijders. Jaar na jaar […]

Lees meer

17-02-2020, 12:58

Serres Rally 2020: start en finish in Veria Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De uitvalsbasis in Veria is het Aiges Melathron hotel. Dat is hetzelfde hotel waar de deelnemers afgelopen jaar de […]

Lees meer

17-02-2020, 12:25

Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar

Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar

Na een samenwerking van vijf jaar, heeft Jakub Przygonski besloten om het Duitse X-Raid te verlaten. In 2018 won Przygonski het FIA Wereldkampioenschap met de Mini van X-Raid en in 2019 werd hij vierde tijdens Dakar. Na afgelopen Dakar heeft hij besloten om op zoek te gaan naar een andere auto. Tijdens de Qatar Rally […]

Lees meer

14-02-2020, 14:52

Olaf Harmsen nog niet klaar met Dakar Olaf Harmsen nog niet klaar met Dakar

Olaf Harmsen nog niet klaar met Dakar

Olaf Harmsen viel afgelopen Dakar uit op de derde dag na een val vlak voor de neutralisatie op kilometer 125. Van de val zelf kan Harmsen zich niets meer herinneren. Met een snijwond in z’n bovenbeen, twee gebroken ribben en een hersenschudding was de rally veel te snel over. Als snel was Harmsen weer thuis […]

Lees meer

Rallyraid video's