OiLibya Rally 2017: Quintanilla en Al-Attiyah doen goede zaken in voorlaatste proef

OiLibya Rally 2017: Quintanilla en Al-Attiyah doen goede zaken in voorlaatste proef

De kaarten voor het klassement in de OiLibya Rally van Marokko lijken min of meer geschud met nog een proef te gaan. Pablo Quintanilla en Nasser Al-Attiyah hebben met nog een 190 kilometer proef te gaan ieder zes minuten voorsprong in het klassement.

Auto’s

Al-Attiyah profiteerde maandag optimaal van de technische problemen waar Sebastien Loeb mee te maken had. Loeb moest in de proef een schokdemper wisselen en kwam op tien minuten achterstand van Al-Attiyah aan de finish. Daarmee heeft de leider in het WK Cross Country met nog een proef te gaan een voorsprong van zes minuten op de Fransman.

Orlando Terranova werd tweede in de proef op acht minuten van Al-Attiyah. Nani Roma werd derde voor Jakub Przygonski. 

Bernhard ten Brinke werd zevende op elf minuten van Al-Attiyah. Maik Williams kende een redelijke dag, hij eindigde op de 24e plaats. Peter van Merksteijn kwam niet in de uitslag van maandag voor.

Motoren

De proef bij de motoren werd gewonnen door Yamaha-rijder Adrien van Beveren. De Fransman eindigde na bijna twee uur net voor Kevin Benavides van Honda. De Argentijn werd tweede voor Pablo Quintanilla. Quintanilla deed goede zaken aangezien hij tijd pakte op zowel Ricky Brabec en Matthias Walkner. Walkner staat nu op bijna zeven minuten van Quintanilla in het klassement. 

Mirjam Pol werd 35e maandag op 46 minuten achterstand van Van Beveren. Ronald ter Beek eindigde kort daarachter op de 38e plaats, hij verloor 51 minuten ten opzichte van Van Beveren.

Quads

Het startveld bij de quads zat ook maandag weer heel dicht bij elkaar. Sebastien Souday pakte de overwinning en was anderhalve minuut sneller dan Alexis Hernandez. Rafal Sonik werd derde, kort voor Kees Koolen. 

Koolen zei na afloop dat de duinen erg goed ging, maar gaf terrein toe in de laatste twintig kilometer omdat het naar eigen zeggen “erg gevaarlijk was.” Hij nam geen risico’s in die fase en zag zo de concurrenten iets verder uit het gezichtsveld verdwijnen.

Open klasse

Bij de trucks pakte Artur Ardavichus de overwinning in de vierde etappe van 170 kilometer terwijl Jean-Antoin Sabatier de algemene overwinning pakte in de open klasse. Federico Villagra verloor wat terrein en kwam op zeven minuten van Ardavichus binnen. Wuf van Ginkel werd zesde algemeen en de derde truck in de wedstrijd. 

[widgetkit id=”220″ name=”Oilibya Rally 2017 – Leg 5″]

Gerelateerd nieuws

11-08-2020, 17:35

Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

David Castera, organisator van de Rallye du Maroc, heeft zojuist bekend gemaakt dat de Rallye du Maroc definitief niet verreden zal worden. Als alternatief heeft de organisatie (ODC) een alternatief bedacht: de rally van Andalusië. Deze wordt verreden van 6 t/m 10 oktober 2020. David Castera: De verspreiding van Covid 19 in Marokko, nog steeds […]

Lees meer

29-07-2020, 10:13

Breslau Rally Polen 2020: groot deelnemersveld, nieuwe tracks Breslau Rally Polen 2020: groot deelnemersveld, nieuwe tracks

Breslau Rally Polen 2020: groot deelnemersveld, nieuwe tracks

Op 15 september a.s. gaat vooralsnog de 2020 editie van de Breslau Rally Poland van start. Op de agenda staan vijf racedagen met een totale lengte van 1.369 kilometer. Het deelnemersveld is flink gegroeid ten opzichte van de voorgaande jaren, met veel Nederlanders in alle categorieën. Zeker bij de auto’s kunnen we weer mooie duels […]

Lees meer

16-07-2020, 14:43

24H Fursten Forest 2020: de ultieme uitdaging! 24H Fursten Forest 2020: de ultieme uitdaging!

24H Fursten Forest 2020: de ultieme uitdaging!

Pak je agenda, we hebben een nieuwe datum voor de 24H Fursten Forest Offroad Race! 24 en 25 oktober 2020, met dank aan Fursten Forest, alle deelnemers en partners die geduldig hebben gewacht toen we moesten verschuiven. Vijf verschillende roadbooks, acht proeven 120 Kilometer roadbook, compleet nieuwe proeven, 24H rijplezier, zand, gravel en bossen: de 24H […]

Lees meer

15-07-2020, 16:50

Frédérique Jonckheere aan start van Hellas Rally Frédérique Jonckheere aan start van Hellas Rally

Frédérique Jonckheere aan start van Hellas Rally

Frédérique Jonckheere is al jaren een bekende naam in de Belgische autosport. We zagen hem in de 24 Uur van Zolder, Belcar, BTCS en nog vele andere competities. Al had de West-Vlaamse ondernemer de laatste seizoenen minder tijd voor zijn passie, want de zaken gingen voor. Vandaag staat hij echter opnieuw aan de start van […]

Lees meer

Rallyraid video's