Het blijft zoeken in Havelte tijdens NK Offroad Racing

Het blijft zoeken in Havelte tijdens NK Offroad Racing

Het is te zien aan het gedrag van de deelnemers, we zijn weer terug in Havelte. De wedstrijd die bekend staat om het ingewikkelde navigeerwerk en de vele sporen. Ook vandaag bewees Havelte zich weer als een zeer lastige wedstrijd.

Nieuwe livery

Het Eb-Rally Team verscheen dit weekend met de nieuwe livery. De rood, blauw, witte Toyota ORD werd twee weken terug nog in het camouflage wit door Ronald Schoolderman getest. Vandaag nam Eelco Bekker zelf plaats achter het stuur. “Het is even wennen” gaf Bekker aan, de verbeterde Toyota ORD heeft door alle aanpassingen meer vermogen. “Ook de nieuwe versnellingsbak is nog even wennen maar het voelt goed”.

Terug van weggeweest is ook Arno Baauw, het is veel werk geweest voor het team om de Wildcat weer helemaal opnieuw op te bouwen. En net op tijd, want hij verscheen pas gister avond om 23:15 in het servicepark.

Schade bij de toppers

Niet bij iedereen ging het even goed. Na de eerste volledige klassementsproef zagen we Rick Aarts al niet meer terug. Zijn Bowler Wildcat bleek koppelingsproblemen te hebben waardoor het starten aan KP3 onmogelijk was. Bij terugkomst in het servicepark zagen we de oranje-wit bowler wel weer rollen.

Wie nog meer rolde maar daar minder blij mee was is Dave Klaassen. De winnaar van de strandrace IJmuiden vergistte zich in een bocht en rolde. Dit zorgde voor aanzienlijk wat schade maar de kooi is geheel intact. En reserve ruiten, die heeft het team van DaklaPack Rallysport gelukkig bij zich.

Lachende gezichten

Het is een lastige rally in Havelte maar dat zorgt natuurlijk niet voor alleen maar problemen. Als je door het servicepark loopt zie je overal lachende gezichten. De teams genieten zichtbaar van de uitdaging in Drenthe, waaronder Herman Jaspers. Voor Jaspers is het een thuiswedstrijd en middels een korte “Het ging goed!” laat hij weten dat hij geniet.

Uitslag VHC Offroad Rally Havelte – zaterdag

T1

 1. Herman Jasper
 2. Bas van Driel
 3. Ronald Schoolderman

T2

 1. Bert Heskens
 2. Hans Weder
 3. Herman Schaeks

Special

 1. Ebert Dollevoet
 2. Bernd Jager
 3. Ronnie van Beek

SBS

 1. Joost Hofmans
 2. Marcel Huigevoort
 3. Hans Aendekerk

 

 

[widgetkit id=”167″]

 

Gerelateerd nieuws

06-07-2020, 15:57

Neem deel aan de leerzame 1000 Dunas Raid Neem deel aan de leerzame 1000 Dunas Raid

Neem deel aan de leerzame 1000 Dunas Raid

Op 3 oktober a.s. gaat vooralsnog de 3e editie van de 1000 Dunas Rally in het Spaanse Granada van start. Dakar 2019 en 2020 deelnemer Paul Spierings was er afgelopen editie ook bij en biedt een compleet pakket aan voor wie mee wil doen aan deze rally. Paul Spierings: ‘’Afgelopen jaar heb ik een van […]

Lees meer

23-06-2020, 21:45

Te koop: Can-Am Maverick in perfecte staat Te koop: Can-Am Maverick in perfecte staat

Te koop: Can-Am Maverick in perfecte staat

Deze Can-Am X3 Maverick uit 2019 heeft slechts 1.700 kilometer gelopen en is rally klaar.  De lijst met aanpassingen is zeer compleet. In 2020 aangepast en dus nieuw: – FIA rolkooi met certificaat – Extra koeling achteraan gemonteerd met extra ventilators met extra meter voorin. – Aangepast dakplaat in aluminium – Achterbumper met steun voor […]

Lees meer

22-06-2020, 11:52

Team De Rooy slankt af Team De Rooy slankt af

Team De Rooy slankt af

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht. De directe aanleiding voor de veranderingen is de coronacrisis. “Die komt […]

Lees meer

11-06-2020, 11:15

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

David Castera presenteert vanuit Frankrijk via een livestream alles omtrent Dakar 2021. Dat dit via een livestream is, komt natuurlijk door de Covid-19 pandemie waarmee de wereld nog steeds te maken heeft. De Dakar wordt echter goed voorbereid en deze voorbereidingen gaan vlot in goede samenwerking met de Saoedische regering en het team van Castera. […]

Lees meer

Rallyraid video's