Breslau Rallye 2019 dag 5

Breslau Rallye 2019 dag 5

De laatste etappe van de Breslau Rallye werd gewonnen door Mirjam Pol bij de motoren, en door Dave Klaassen bij de auto’s. De laatste etappe van de Breslau Rallye is altijd nog een lange en zware proef en telde dit jaar 182 kilometer. De aankomst was op de grote open vlakte waar vorig jaar nog gestart werd waardoor de deelnemers met snelle paden, over de tankbaan de laatste kilometers reden.

En wat waren dat voor kilometers want de Nederlandse Mirjam Pol won de etappe. “Ik heb mooi constant gereden, veel geleerd, mijn rallymotor goed kunnen testen en ik ben dan ook erg blij met deze overwinning. De andere deelnemers, mannen, waren wel onder de indruk van mijn rijden.”

En daarmee was er wel wat afstand tussen Pol en de andere deelnemers. Waarbij er veel deelnemers op lichte enduro motoren meededen reed Pol op haar zwaardere Dakar-machine.

Bram van der Wouden werd derde in de etappe en verzekerde zich daarmee van een vierde plaats in het algemeen klassement. De motor is helemaal in orde en naar wens voor de Dakar. Alleen wil Van der Wouden nog een hitteschildje op de uitlaat want dat merkte hij wel.

Nog meer goed nieuws want Dave Klaassen wint de laatstee etappe bij de auto’s. Klaassen die redelijk wat hobbels en uitdagingen had in deze rally reed hard en kwam op de laatste druppels benzine over de streep. De Nissan Redline verbruikt toch iets meer dan verwacht op hoge snelheden.

Herman Jasper zat de hele dag in een mooi duel met Frank Stensky. Jasper reed helaas lek waardoor hij tijd verloor maar verder maakte hij geen gekke dingen mee. Daarmee behaalt hij zijn doel en betreed hij het podium als tweede in het algemeen klassement. Ook Willem Zeelen reed heel netjes. Net zoals gisteren een zeer sterk einde van de rally wat het team van 4×4 Centrum Ermelo zeer betrouwbaar en snel maakt met twee deelnemers om 5 en 6 in het klassement.

Helaas maakte het snelste Nederlandse duo bij de SSV’s een fout waardoor zij te veel tijd verloren daarmee ook de podium plaats in het algemeen klassement.

Het was een mooie week met minder stof in vergelijking tot vorig jaar. Bekijk hier het volledige algemeen klassement na vijf dagen Breslau Rallye.

mt_gallery

Gerelateerd nieuws

12-08-2020, 14:55

De Soultrait tekent bij HT Rally Raid De Soultrait tekent bij HT Rally Raid

De Soultrait tekent bij HT Rally Raid

Fransman Xavier de Soultrait zal komende Dakar uitkomen voor het Nederlandse HT Rally-Raid van Henk Hellegers. Afgelopen twee jaar reed De Soultrait voor het officiële fabrieksteam van Yamaha. Zijn beste resultaat in de Dakar was een 7e plaats overall in 2019. Het was de bedoeling dat De Soultrait dit jaar nog in actie zou komen […]

Lees meer

11-08-2020, 17:35

Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

David Castera, organisator van de Rallye du Maroc, heeft zojuist bekend gemaakt dat de Rallye du Maroc definitief niet verreden zal worden. Als alternatief heeft de organisatie (ODC) een alternatief bedacht: de rally van Andalusië. Deze wordt verreden van 6 t/m 10 oktober 2020. David Castera: De verspreiding van Covid 19 in Marokko, nog steeds […]

Lees meer

29-07-2020, 10:13

Breslau Rally Polen 2020: groot deelnemersveld, nieuwe tracks Breslau Rally Polen 2020: groot deelnemersveld, nieuwe tracks

Breslau Rally Polen 2020: groot deelnemersveld, nieuwe tracks

Op 15 september a.s. gaat vooralsnog de 2020 editie van de Breslau Rally Poland van start. Op de agenda staan vijf racedagen met een totale lengte van 1.369 kilometer. Het deelnemersveld is flink gegroeid ten opzichte van de voorgaande jaren, met veel Nederlanders in alle categorieën. Zeker bij de auto’s kunnen we weer mooie duels […]

Lees meer

16-07-2020, 14:43

24H Fursten Forest 2020: de ultieme uitdaging! 24H Fursten Forest 2020: de ultieme uitdaging!

24H Fursten Forest 2020: de ultieme uitdaging!

Pak je agenda, we hebben een nieuwe datum voor de 24H Fursten Forest Offroad Race! 24 en 25 oktober 2020, met dank aan Fursten Forest, alle deelnemers en partners die geduldig hebben gewacht toen we moesten verschuiven. Vijf verschillende roadbooks, acht proeven 120 Kilometer roadbook, compleet nieuwe proeven, 24H rijplezier, zand, gravel en bossen: de 24H […]

Lees meer

Rallyraid video's