Breslau Rallye 2019 dag 4

Breslau Rallye 2019 dag 4

De Breslau Rallye komt met de vierde etappe thuis in Drawsko. Ter gelegenheid van de 25ste editie is de militaire Polygoon opnieuw geopend. De deelnemers zien de mooiste delen ervan: de gigantische schietbanen, de weelderige bossen, het zand en de meest uitdagende navigatie in Europese rallyraids.

Bij de motoren was Mirjam Pol de snelste motorrijders in deze vierder etappe. Bram van der Woude kwam netjes als derde binnen maar werd in het algemeen klassement ingehaald door Pol. “Ik denk dat ik alles heb,” verteld Pol, “Het voelde goed, ik zag mijn concurrenten alle kanten uitgaan! Ik ging gewoon langzamer om ervoor te zorgen dat ik elk waypoint had, maar ik moest verschillende keren terug en eindelijk ben ik hier.” In de nacht stage moesten zowel Pol als Van der Woude hen meerdere erkennen in Jonathan Molenaar op de Yamaha XT600Z 34L. Sascha Christof voert nog steeds het algemeen klassement aan met 8 minuten voorsprong op Pol.

Het klassement bij de SSV’s wordt nog steeds aangevoerd door Tsanko Tsankov in de Can-Am Maverick X3. Zij wonnen de stage en staan bijna een half uur voor op de nummer twee in het algemeen klassement. Het Nederlandse duo van Wilbert Poel en Mark Salomons reed vandaag opnieuw sterk waarbij zij een vierde plaats in de nachtstage veroverde en de derde positie in het algemeen klassement innemen.

https://www.youtube.com/watch?v=y9z73lK-rZQ

Bij de auto’s won de altijd sterke Frank Stensky de etappe en voert het klassement aan met 25 minuten voorsprong op de Nederlandse Herman Jasper. Bij Jasper ging er overdag iets mis met de tracking waardoor zijn tijden niet te zien waren. Uiteindelijk kwam hij als 2e auto achter Frank Stensky binnen, en als vijfde in de nachtstage. In het algemeen klassement heeft hij meer dan een halfuur voorsprong op de nummer drie, Michael Weimer, en zou hij de tweede plaats in het algemeen klassement vast moeten kunnen houden.
Daarachter vinden we het familie duo van Benny en Sander Dille in hen zelfgebouwde Toyota HZJ73. Vorig jaar hadden zij nog veel te leren maar nu zijn zij de tweede nederlandse deelnemers in het algemeen klassement. Achter hen vinden we Willem Zeelen. Zeelen reed heel lekker vandaag. En het gebeurt vaker dat Zeelen tegen het einde van de rally beter in zijn rol komt. Zo ook nu want een tweede plaats in de nachtstage en een vijfde positie in algemeen klassement bevestigen dat.
Waar het wat minder ging was bij Dave Klaassen. Klaassen deze rally zonder zijn vertrouwde navigator en met een nieuwe auto wat voor veel onzekerheden zorgt. Ook bij Brinky Rallysport ging het niet zoals gepland. Zij maakte een navigatiefout bij een stuk op koers in het roadbook waardoor zij onbedoelde op een lus van 9 kilometer kwamen en daardoor tijd verloren.

Morgen de laatste etappe van de Breslau Rallye 2019 waarbij de deelnemers nog een keer een lange zware etappe voor de kiezen krijgen.

mt_gallery

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 13:41

Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020 Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020

Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020

Precies een maand geleden wist Amerikaan Ricky Brabec de Dakar te winnen, acht jaar nadat het Monster Energy Honda Team terugkeerde in de meest veeleisende en zwaarste rally. Na een afwezigheid van 23 jaar keerde Honda terug in de Dakar in 2013. Met Helder Rodrigues, Javier Pizzolito en Johhny Campbell als rijders. Jaar na jaar […]

Lees meer

17-02-2020, 12:58

Serres Rally 2020: start en finish in Veria Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De uitvalsbasis in Veria is het Aiges Melathron hotel. Dat is hetzelfde hotel waar de deelnemers afgelopen jaar de […]

Lees meer

17-02-2020, 12:25

Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar

Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar

Na een samenwerking van vijf jaar, heeft Jakub Przygonski besloten om het Duitse X-Raid te verlaten. In 2018 won Przygonski het FIA Wereldkampioenschap met de Mini van X-Raid en in 2019 werd hij vierde tijdens Dakar. Na afgelopen Dakar heeft hij besloten om op zoek te gaan naar een andere auto. Tijdens de Qatar Rally […]

Lees meer

14-02-2020, 14:52

Olaf Harmsen nog niet klaar met Dakar Olaf Harmsen nog niet klaar met Dakar

Olaf Harmsen nog niet klaar met Dakar

Olaf Harmsen viel afgelopen Dakar uit op de derde dag na een val vlak voor de neutralisatie op kilometer 125. Van de val zelf kan Harmsen zich niets meer herinneren. Met een snijwond in z’n bovenbeen, twee gebroken ribben en een hersenschudding was de rally veel te snel over. Als snel was Harmsen weer thuis […]

Lees meer

Rallyraid video's