Bernhard ten Brinke wacht serieuze slijtageslag in Marokko

Bernhard ten Brinke wacht serieuze slijtageslag in Marokko

De startlijst van de Rallye du Maroc 2017 bevat vrijwel de gehele wereldtop. Ook voor Bernhard ten Brinke is de 6-daagse rally door Marokko een belangrijke tussenstop op weg naar de Dakar Rally 2018. “Deze wedstrijd lijkt het meest op wat we in Zuid-Amerika tegen zullen komen. Dit belooft een zware en lange wedstrijd te worden; een serieuze test en dat is precies wat Stéphane (Prévot, zijn Belgische navigator, red.) en ik nodig hebben om nog meer een team te worden.”

Overdrive Racing, het team van Bernhard ten Brinke, is net als de andere topteams op sterkte aanwezig in Marokko. Ook omdat de Oilibya Rallye du Maroc de voorlaatste ronde is van de FIA World Cup voor Cross-Country Rallies. De wedstrijd over zes dagen met negen klassementsproeven, in totaal goed voor 1955km die op snelheid afgelegd moeten worden.

Service verboden bij marathonetappe

“In zes dagen krijgen we alles voor de kiezen wat we ook in de Dakar tegen zullen komen: offroad paden, rivierdoorwadingen, wegen met grove stenen en natuurlijk ook veel zand en hoge duinen”, beschrijft Bernhard ten Brinke, die voor de 4e keer start in de Rally van Marokko. “Ook rijden we een marathonetappe naar en van Erfoud: twee etappes achter elkaar waarbij service door het team aan de auto verboden is.” 

In de aanloop naar deze wedstrijd heeft de coureur uit Zeddam uitgebreid kunnen testen met zijn 350 pk sterke Toyota Hilux Evo 4×4. “De ophanging van onze Toyota is opnieuw verbeterd. Ik heb dagelijks zo’n 500 kilometer gereden om voor alle omstandigheden te zoeken naar de beste afstelling.”

Samen meters maken

Bernhard ten Brinke ziet na succesvolle optredens in de Rally van Duitsland, de Baja van Polen (3e), de Hellendoorn Rally (2e) uit naar de competitie in Marokko. “De eindklassering is komende week van ondergeschikt belang. Dit wordt pas de tweede wedstrijd van Stéphane en mij, dus is het belangrijk om samen meters te maken en verder aan elkaar te wennen. Maar uiteraard rijden we ook niet mee voor spek en bonen…”

Bernhard gehuldigd bij speciale persconferentie

Vanavond is Bernhard gehuldigd tijdens een speciale persconferentie ter ere van het 10-jarig bestaan van de Oilibya Rallye du Maroc. Als winnaar van de wedstrijd in 2011 ontving de Nederlandse coureur een unieke trofee en foto. Ook voormalig winnaars als Nasser Al-Attiyah en motorcoureur Sam Sunderland werden op deze manier in de spotlights gezet. 

 

Gerelateerd nieuws

06-07-2020, 15:57

Neem deel aan de leerzame 1000 Dunas Raid Neem deel aan de leerzame 1000 Dunas Raid

Neem deel aan de leerzame 1000 Dunas Raid

Op 3 oktober a.s. gaat vooralsnog de 3e editie van de 1000 Dunas Rally in het Spaanse Granada van start. Dakar 2019 en 2020 deelnemer Paul Spierings was er afgelopen editie ook bij en biedt een compleet pakket aan voor wie mee wil doen aan deze rally. Paul Spierings: ‘’Afgelopen jaar heb ik een van […]

Lees meer

23-06-2020, 21:45

Te koop: Can-Am Maverick in perfecte staat Te koop: Can-Am Maverick in perfecte staat

Te koop: Can-Am Maverick in perfecte staat

Deze Can-Am X3 Maverick uit 2019 heeft slechts 1.700 kilometer gelopen en is rally klaar.  De lijst met aanpassingen is zeer compleet. In 2020 aangepast en dus nieuw: – FIA rolkooi met certificaat – Extra koeling achteraan gemonteerd met extra ventilators met extra meter voorin. – Aangepast dakplaat in aluminium – Achterbumper met steun voor […]

Lees meer

22-06-2020, 11:52

Team De Rooy slankt af Team De Rooy slankt af

Team De Rooy slankt af

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht. De directe aanleiding voor de veranderingen is de coronacrisis. “Die komt […]

Lees meer

11-06-2020, 11:15

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

David Castera presenteert vanuit Frankrijk via een livestream alles omtrent Dakar 2021. Dat dit via een livestream is, komt natuurlijk door de Covid-19 pandemie waarmee de wereld nog steeds te maken heeft. De Dakar wordt echter goed voorbereid en deze voorbereidingen gaan vlot in goede samenwerking met de Saoedische regering en het team van Castera. […]

Lees meer

Rallyraid video's