Baja Aragon 2019: winst voor Metge en Terranova

Baja Aragon 2019: winst voor Metge en Terranova

De beslissing in de Baja Aragon viel bij zowel de auto’s als de motoren in de laatste specials. Het bleef een gevecht tot het einde voor de podium plaatsen. Bij de auto’s won Terranova de derde special van het weekend, en reed een tweede tijd in de vierde en laatste special. Bij de motoren wist Michael Metge zijn voorsprong na de eerste dag vast te houden en net als vorig jaar de Baja Aragon te winnen.

In de eerste special op zondag had Terranova vijftig seconden voorsprong op Bernhard Ten Brinke, gevolgd door Martin Prokop met zijn Ford. Nani Roma finishte als vierde en klom naar de derde plaats in het algemeen klassement. 
Roma reed de snelste tijd in de lange lus in de middag, gevolgd door Przygonski op 21” seconden en Martin Prokop op 1’18”. Prokop kreeg een minuut tijdstraf waardoor hij net buiten het podium finishte. 

Het was de eerste zege voor Orlando Terranova in Spanje: ”We bleven kalm, we hebben de auto en de remmen goed gemanaged, met alleen een lekke band was het een foutloze race. We kwamen naar Spanje met een goed resultaat in Italië, en hopen deze reeks in Hongarije door te zetten.”

Nani Roma finishte als tweede, nadat hij na de eerste dag vierde stond. ”Het is niet wat ik wilde maar na alles wat er gebeurd is ben ik hier tevreden mee. Het was niet makkelijk na zeven maanden niet geracet te hebben en te rijden tegen mensen die het hele wereldlampioenschap rijden. We zijn blij met deze Baja die zeer intens was” legde Roma uit. 

Derde werd Jakub Przygonski, die Prokop nog net van het podium af duwde. Vasilyev liet dure punten liggen voor het wereldkampioenschap met slechts een vijfde plaats. De Rus gaat nog wel aan de leiding met twee punten voorsprong, met nog vier races in Hongarije, Polen, Jordanië en Portugal voor de boeg. 

Bij de motoren won Michael Metge voor de tweede keer op rij de Baja Aragon, met naast zich twee Spanjaarden op het podium: Tosha Schareina en Joan Pedrero. Schareina won de laatste special van 164,7 kilometer met slechts 2 seconden voorsprong op Lorenzo Santolino, gevolgd door Metge op 21 seconden. Metge won de laatste special en liet er daarmee geen twijfel over bestaan wie de terechte winnaar was. 

”Het was een moeilijke Baja waarin ik flink moest aanzetten. Omdat ik zaterdag viel waarbij ik mijn hand blesseerde en been werd het ingewikkeld, maar ik wilde doorgaan om de race te winnen.”

Bij de trucks was de winst net als vorig jaar voor Tsjech Martin Macik. 

 

Gerelateerd nieuws

17-02-2020, 13:41

Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020 Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020

Video: Honda in de Dakar 2013 – 2020

Precies een maand geleden wist Amerikaan Ricky Brabec de Dakar te winnen, acht jaar nadat het Monster Energy Honda Team terugkeerde in de meest veeleisende en zwaarste rally. Na een afwezigheid van 23 jaar keerde Honda terug in de Dakar in 2013. Met Helder Rodrigues, Javier Pizzolito en Johhny Campbell als rijders. Jaar na jaar […]

Lees meer

17-02-2020, 12:58

Serres Rally 2020: start en finish in Veria Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Serres Rally 2020: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De uitvalsbasis in Veria is het Aiges Melathron hotel. Dat is hetzelfde hotel waar de deelnemers afgelopen jaar de […]

Lees meer

17-02-2020, 12:25

Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar

Przygonski weg bij X-Raid, test nieuwe auto in Qatar

Na een samenwerking van vijf jaar, heeft Jakub Przygonski besloten om het Duitse X-Raid te verlaten. In 2018 won Przygonski het FIA Wereldkampioenschap met de Mini van X-Raid en in 2019 werd hij vierde tijdens Dakar. Na afgelopen Dakar heeft hij besloten om op zoek te gaan naar een andere auto. Tijdens de Qatar Rally […]

Lees meer

14-02-2020, 14:52

Olaf Harmsen nog niet klaar met Dakar Olaf Harmsen nog niet klaar met Dakar

Olaf Harmsen nog niet klaar met Dakar

Olaf Harmsen viel afgelopen Dakar uit op de derde dag na een val vlak voor de neutralisatie op kilometer 125. Van de val zelf kan Harmsen zich niets meer herinneren. Met een snijwond in z’n bovenbeen, twee gebroken ribben en een hersenschudding was de rally veel te snel over. Als snel was Harmsen weer thuis […]

Lees meer

Rallyraid video's