Wereldprimeur: Nederland heeft het eerste ‘all-female’ rallyteam

Wereldprimeur: Nederland heeft het eerste ‘all-female’ rallyteam

Van 14 tot en met 21 april 2016 vindt dwars door de woestijn van Marokko de achtste editie van de Libya Rally plaats. De cross-country Libya Rally is met haar ruim 2700 kilometer, samen met de Dakar Rally een van de zwaarste rally’s ter wereld. Aan de start worden zo’n 400 participanten verwacht die deelnemen in de motor, auto en vrachtwagen categorieën.

Onder de deelnemers bevindt zich dit jaar het eerste ‘all-female’ rallyteam ooit dat gaat deelnemen aan woestijnrally’s. In dit onna-onna rallyteam zijn niet alleen de piloot en navigator vrouw, ook het team van monteurs en het teammanagement bestaat enkel uit dames. Het doel van het onna-onna team tijdens de zware woestijnrace is het verleggen van grenzen en onzekerheden overwinnen.

onna-onna rallyteam

Sascha Bloemhoff (teamcaptain en piloot) en Yvette Olde Monnikhof (navigator) reden vorig jaar al samen de Libya Rally. Denk aan lege vlaktes, majestueuze zandduinen, kamelengras, bergen en prachtige vergezichten. 

Sascha: “Wij stonden zo versteld van de verbazing van anderen over onze deelname, dat we van mening waren dat het groter, beter en professioneler moest. Het is hoog tijd om ook op dit terrein voorbeelden te hebben en vrouwen in de techniek zowel ervaring als een podium te bieden.”

De volharding van de vrouwen is voor aanvang van de rally al behoorlijk op de proef gesteld. “Het lastigste tot nu toe was het vinden van vrouwelijke monteurs”, aldus Sascha. Het aantal vrouwelijke monteurs in Nederland is namelijk op één hand te tellen. Sascha: “We zijn uiteindelijk uitgekomen bij HAN Automotive van Hogeschool Arnhem Nijmegen en het Summa Automotive College. Vervolgens hadden we de uitdaging om de financiën rond te krijgen.” De dames zijn erg blij met onna-onna, dé verzekeraar voor vrouwen (onna betekent vrouw in het Japans). “Precies de sponsor die wij nodig hebben”, meldt teammanager Rachel Rietveld. Rachel begeleidde eerder al Dakar-teams en weet hoe het eraan toegaat in de bivaks. 

Samenwerking

onna-onna, de verzekeraar die zich nadrukkelijk richt op vrouwen, ondersteunt als trotse hoofdsponsor ‘s werelds eerste volledig vrouwelijke rallyteam in de strijd. onna-onna wil ondernemende vrouwen helpen zich financieel vrij te voelen. En vrij voelen begint met zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen in het leven, in het werk om goede en dappere beslissingen te nemen en om dromen na te streven. En dat zelfvertrouwen geldt ook achter het stuur. Zeker nu uit onderzoek van Ruigrok Netpanel Nederland (2015) is gebleken dat meer dan de helft van de vrouwen in Nederland in de auto kampt met onzekerheden.

Geneviève Meerburg, Managing Director van onna-onna wil dit aanpakken. “De verbondenheid die we ervaren met de missie van Sascha met onze ambities heeft ons ervan overtuigd de samenwerking aan te gaan”.

Curriculum Vitae

De rollen binnen het onna-onna rallyteam van piloot, navigator, teammanager en PR, Marketing & Communicatie en monteurs worden vervuld door Sascha (Noord-Holland), Yvette (Utrecht), Rachel (Zuid-Holland), Inge (Overijssel) en Rian (Gelderland). De dames doen mee aan de rally in de categorie Auto/SSV/Buggy. Sascha en Yvette zullen met z’n tweeën in een geprepareerde Toyota Landcruiser HDJ80 door de woestijn manoeuvreren. De 4X4 zullen de dames nodig hebben om de zandduinen te trotseren.

 

Gerelateerd nieuws

18-03-2020, 18:12

MDC 2020 verplaatst naar september MDC 2020 verplaatst naar september

MDC 2020 verplaatst naar september

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september. Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid […]

Lees meer

28-02-2020, 17:07

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Vorig jaar viel Ronald van Loon uit op dag vijf in de Morocco Desert Challenge nadat hij in het stof achterop een andere stilstaande deelnemer botste. Op dat moment stond van Loon negende in het algemeen klassement. Dit jaar is het team er weer bij en gaat het opnieuw voor een plek in de top […]

Lees meer

24-02-2020, 11:51

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het […]

Lees meer

11-02-2020, 17:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

Rallyraid video's