Van den Brink vergroot voorsprong bij trucks

Van den Brink vergroot voorsprong bij trucks

Martin van den Brink breidde in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge zijn voorsprong in het truckklassement uit naar meer dan anderhalf uur. De Mammoet-rijder won ook de etappe van Oum Jrane naar Merzouga. Hij was over de 271 kilometer liefst 27 minuten sneller dan Elisabete Jacinto en 34 minuten sneller dan Igor Bouwens.

Igor Bouwens (502): Voorzichtig aan nu, want weinig onderdelen

De derde plaats in de etappe was een verrassing voor Igor Bouwens. De Belg reed namelijk uiterst voorzichtig, omdat er gisteren ook al twee bladveren kapot waren gegaan. “We komen onderdelen tekort en ik wil aan de finish komen, dus ik moet nu wel voorzichtig zijn”, vertelde hij in het bivak bij Kasbah Yasmina aan de voet van de Erg Chebbi.

Ondanks – of misschien wel dankzij – het iets lagere tempo had Bouwens zich uitstekend geamuseerd. “Het was een leuke rit, heel gevarieerd. De duinen waren soms zeer steil en het zand was opvallend los. Je moet dan precies goed gas geven om boven te komen, maar ook weer niet te veel want dan schiet je door aan de andere kant. Ik heb één keer gedacht dat ik ging omslaan. Daar hebben we geluk gehad.”

Gert Huzink (505): Tijd verloren door domme fouten

Gert Huzink was graag een beetje uitgelopen op Elisabete Jacinto, maar in plaats daarvan verloor hij wat op de Portugese. Al aan het begin van de etappe verloor de équipe van Riwald kostbare minuten doordat de hoofdschakelaar van de Renault kapot bleek. “Dat konden we wel vrij vlot repareren. Tot aan de lunchstop ging het best goed en liepen we weer in op de rest, maar meteen na de stop kregen we een lekke band. Ik zag het al aankomen: we reden iets te ver naar de buitenkant en daar lagen stenen. Het wisselen van de band kostte ook weer iets te veel tijd: 13 minuten.”

Daarmee hield het niet op. Een navigatiefout kostte nóg meer tijd. Terwijl het een foutje was van navigator Rob Buursen, nam Huzink de schuld op zich. “Ik ben te ver doorgereden. We wisten het wel, maar zijn toch doorgereden. We hadden veel eerder moeten omkeren. Dat is dus mijn fout.”

In de duinen maakte Huzink weer tijd goed, maar toen lag hij al zover achter dat er niet meer in zat dan de vierde plaats. “De duinen waren donders mooi, maar moeilijk, omdat er geen reliëf te zien was. Het was een prachtige proef, maar we hebben het zelf verpest doordat we te veel fouten hebben gemaakt.”

Gerelateerd nieuws

18-03-2020, 18:12

MDC 2020 verplaatst naar september MDC 2020 verplaatst naar september

MDC 2020 verplaatst naar september

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september. Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid […]

Lees meer

28-02-2020, 17:07

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Vorig jaar viel Ronald van Loon uit op dag vijf in de Morocco Desert Challenge nadat hij in het stof achterop een andere stilstaande deelnemer botste. Op dat moment stond van Loon negende in het algemeen klassement. Dit jaar is het team er weer bij en gaat het opnieuw voor een plek in de top […]

Lees meer

24-02-2020, 11:51

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het […]

Lees meer

11-02-2020, 17:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

Rallyraid video's