Vader en zoon Imschoot tanken vertrouwen met dagzege

Vader en zoon Imschoot tanken vertrouwen met dagzege

Etappe 6 van de Morocco Desert Challenge was een lange (417 kilometer) maar snelle. De rit van Merzouga naar Tendrara werd gewonnen door Erwin Imschoot. Tomas Ourednicek behield de leiding in het klassement, voor Maik Willems en Erwin imschoot.

Erwin Imschoot (306): Blij dat ik dit samen met mijn zoon kan doen

Het begin van de Morocco Desert Challenge was verre van perfect voor Erwin Imschoot. De Belg raakte op de eerste dag uitgedroogd en had daar nog twee dagen last van. “Maar dankzij de dokters hier was ik op dag 4 een ander mens”, vertelt Imschoot. “Toen begon het leuk te worden.”

De vierde etappe en de zesde schreef hij prompt op zijn naam, en die van zijn zoon Olivier die de navigatie doet aan boord van de Overdrive Toyota. “Ik ben heel blij dat ik dit samen met mijn zoon kan doen. Het is een goede leerschool voor hem en hij doet het geweldig. In een etappe als vandaag is het zeer belangrijk dat de navigator scherp is, want er zaten veel snelle stukken in met gevaarlijke punten. Een goede co geeft vertrouwen aan de piloot. Dan kun je rijden en komt het resultaat vanzelf.”

Hoe anders was het vorig jaar, toen Imschoot al na 26 kilometer in de eerste etappe uitviel. “Dat soort dingen kunnen gebeuren in de rally”, weet hij. “Olivier en ik hebben afgelopen najaar de OiLibya Rally gereden om toch samen kilometers te kunnen maken en dat werpt nu zijn vruchten af. Het is jammer van die eerste dagen, anders hadden we serieus kunnen meedoen om de overwinning. Het niveau van de Morocco Desert Challenge stijgt elk jaar. De lengte van de etappes, de moeilijkheidsgraad van de navigatie en de variëteit van de proeven zijn stevig. Olivier leert hier heel snel. Ik hoop dat we dit nog lang samen kunnen doen. Zolang ik fysiek in orde ben, geef ik het stuur nog niet af.”

Martijn van den Broek (314): Heerlijk gooien en smijten

Met meer dan 40 uur straftijd speelt Martijn van den Broek geen enkele rol meer in het klassement. De eerste paar dagen was de coureur van Van Ham Racing ziek, zwak en misselijk, waardoor hij stukken van de Morocco Desert Challenge noodgedwongen moest overslaan. Nu hij weer helemaal fit is, geniet hij met volle teugen van het restant. “Het was een heerlijke dag”, vertelt hij in het bivak in de bergen bij Tendrara. “Het begin was moeizaam. Al binnen een kilometer zijn we omgedraaid, omdat we een diesellucht roken. Bleek dat de tankdop eraf was. Dat is waarschijnlijk vergeten in de drukte om de hoofdremcilinder te vervangen. Die was gisteren kapot gegaan. De eerste 100 kilometer van vandaag heb ik nodig gehad om te wennen aan de remmen, maar toen ik eenmaal goed wist wat kon, ging het super.”

Van den Broek en zijn navigator Edwin van der Vegt gingen het duel aan met teamgenoten Peter Erren en Jan-Paul van der Poel. “Het was het betere gooi- en smijtwerk deze etappe”, zegt Van den Broek met een grote glimlach. “Hier is de auto voor gemaakt. De piste was heel tricky, met veel sporen door de regen. Er zaten gaten in de piste, zo groot dat er een auto in paste. Wij kwamen in zo’n gat terecht: ik zag alleen maar zand om me heen.”

Gerelateerd nieuws

18-03-2020, 18:12

MDC 2020 verplaatst naar september MDC 2020 verplaatst naar september

MDC 2020 verplaatst naar september

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september. Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid […]

Lees meer

28-02-2020, 17:07

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Vorig jaar viel Ronald van Loon uit op dag vijf in de Morocco Desert Challenge nadat hij in het stof achterop een andere stilstaande deelnemer botste. Op dat moment stond van Loon negende in het algemeen klassement. Dit jaar is het team er weer bij en gaat het opnieuw voor een plek in de top […]

Lees meer

24-02-2020, 11:51

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het […]

Lees meer

11-02-2020, 17:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

Rallyraid video's