Trucks met wisselend succes door eerste duinen

Trucks met wisselend succes door eerste duinen

Voor de meer ervaren truckrijders waren de duinen in de derde etappe van de Morocco Desert Challenge geen probleem. Maar de minder ervaren deelnemers hadden er best moeite mee. Minimaal drie trucks gingen op hun kant. Martin van den Brink won de etappe van Foum Zguid naar Oum Jrane (345 kilometer) en verstevigde zijn leidende positie in het klassement.

Martin van den Brink (501): Om de duinen heen? Natuurlijk niet!

Morocco Desert Challenge-directeur Gert Duson had in de briefing nog gewaarschuwd: “Ga niet dwars over de duinen heen, maar er omheen.” Voor de meeste deelnemers was dat inderdaad de beste optie, maar niet voor Martin van den Brink. Hij deed wat hij het liefste doet: recht eroverheen. Met succes, want Van den Brink schreef na de tweede etappe ook de derde op zijn naam.

Van den Brink had het prima naar zijn zin gehad. Op één lekke band na, 5 kilometer voor de finish, had hij geen tegenslagen gehad. “We hadden dus nog 7 minuten sneller kunnen zijn. In de duinen hebben we niets laten liggen. Ze waren erg mooi, al zaten er een paar gemene tussen.”

Navigator Wouter de Graaff had ook genoeg te doen, want wedstrijddirecteur Jean-Claude Kaket had een paar geniepigheidjes verstopt. “Maar Wouter heeft alles goed gedaan en heeft steeds het juiste pad gekozen. We moesten erg opletten, want we startten als eerste en er stonden dus alleen sporen van motoren. Dat zijn ook de enigen die we onderweg zijn tegengekomen.” Van den Brink bouwde zijn voorsprong in het klassement met 8 minuten uit naar 46 minuten op nummer 2, Gert Huzink.

William de Groot (508): Twee keer vol gas om ‘m recht te houden

‘Geweldig mooi’ vond William de Groot de derde etappe. Vooral de duinen konden hem zeer bekoren. “Het was een heel afwisselende dag. Alles zat erin. Die duinen waren super. We hebben wel twee keer even vol gas moeten geven om niet om te slaan, maar het is allemaal goed gegaan. Op het laatste stuk ging er een veerblad kapot, maar verder hebben we weinig ellende gehad. Eén keer hebben we even een stukje terug gereden in een oued, omdat we twijfelden, maar we bleken gewoon goed te zitten.”

De equipe-De Groot heeft het prima naar de zin in de Morocco Desert Challenge. Afgelopen januari reed het team de Dakar. “Dat is als prestatie bijzonder, maar deze rally is veel leuker”, vindt De Groot. “En het gaat ook best goed. De eerste dag zijn we veel tijd verloren doordat we Gert Huzink hebben geholpen toen hij vast zat in de modder. De tweede dag hebben we een schokbreker kapot gereden toen we op één wiel landden na een jump. Maar ook dat viel uiteindelijk allemaal wel mee.”

Gerelateerd nieuws

18-03-2020, 18:12

MDC 2020 verplaatst naar september MDC 2020 verplaatst naar september

MDC 2020 verplaatst naar september

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september. Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid […]

Lees meer

28-02-2020, 17:07

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Vorig jaar viel Ronald van Loon uit op dag vijf in de Morocco Desert Challenge nadat hij in het stof achterop een andere stilstaande deelnemer botste. Op dat moment stond van Loon negende in het algemeen klassement. Dit jaar is het team er weer bij en gaat het opnieuw voor een plek in de top […]

Lees meer

24-02-2020, 11:51

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het […]

Lees meer

11-02-2020, 17:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

Rallyraid video's