Team De Rooy met Ton van Genugten in Morocco Desert Challenge

Team De Rooy met Ton van Genugten in Morocco Desert Challenge

Petronas Team De Rooy Iveco doet met één truck mee aan de Morocco Desert Challenge. De nieuwe Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging wordt bestuurd door Ton van Genugten. Gerard de Rooy doet mee aan MDC in de raid-categorie, met een gewone 4×4.

Het duurde even voor Team De Rooy definitief de inschrijving kon bevestigen. “Het was wachten op een aantal onderdelen”, zegt Gerard de Rooy. “De Morocco Desert Challenge is heel geschikt voor ons om de nieuwe Powerstar met onafhankelijke wielophanging te testen. De onderdelen die we nodig hadden, zijn er nu en er wordt volop gebouwd om de truck op tijd gereed te hebben.”

Ton van Genugten gaat ermee rijden. “Voor mij is het een nieuwe truck”, zegt Van Genugten. “Gerard heeft er mee gereden in de Silk Way Rally, Wuf van Ginkel heeft ermee gereden in de Africa Eco Race en nu is het mijn beurt. Ik heb zoveel goede dingen gehoord over de Morocco Desert Challenge dat ik het niet kon laten gaan. Peter Willemsen, die navigeert in de Dakar Rally, kon niet mee, maar mijn vorige navigator, Anton van Limpt, had er wel zin in. Dat is een vertrouwde combinatie, waar ik erg blij mee ben.”

Team De Rooy gaat met een kleine servicecrew met één assistentietruck naar de MDC. Gerard de Rooy zelf gaat mee naar Marokko om het team te leiden en aangezien hij dan toch van A naar B moet elke dag, stapt hij met een paar vrienden in een 4×4 om mee te doen in de raid-categorie, buiten competitie en puur voor de lol. “Het is belangrijk dat er verschillende mensen met de nieuwe truck testen, dat ie kilometers maakt en dat we zodoende de truck verder kunnen ontwikkelen. We zullen veel gaan uitproberen en nieuwe onderdelen testen, dus het kan zomaar gebeuren dat er dingen niet meteen goed gaan.”

In de eerdere twee rally’s waarin de truck werd ingezet, kwamen nogal wat kinderziektes naar boven. Van Genugten is zich er terdege van bewust dat het testen voorop staat. “Ik vertrek in die modus en we zien het wel. Er zijn veel deelnemers die de Morocco Desert Challenge al veel vaker hebben gereden en die dus beter weten wat ze kunnen verwachten.”

MDC-directeur Gert Duson is uiteraard verheugd met de deelname van Team De Rooy. “Dit laat opnieuw zien dat de Morocco Desert Challenge, waar intussen 300 voertuigen aan de start staan, een topevenement is geworden, waarin serieuze rally en competitie samen gaat met gemoedelijkheid en teamspirit. Een topteam als De Rooy mag in dit veld niet ontbreken.”

Gerelateerd nieuws

11-02-2020, 19:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

05-02-2020, 12:11

Snelle service nodig voor de MDC? Snelle service nodig voor de MDC?

Snelle service nodig voor de MDC?

Wat in de Dakar rally al heel lang gebruikelijk is, en wat de top teams ook in de WK rally’s doen, is de inzet van racetrucks die reserveonderdelen vervoeren en assistentie verlenen in de proeven. Het Franse Team Boucou Assistance doet dit al jaren professioneel. In de komende editie van de Morocco Desert Challenge kunnen […]

Lees meer

30-12-2019, 19:29

Morocco Desert Challenge 2020: Mike van den Goorbergh Morocco Desert Challenge 2020: Mike van den Goorbergh

Morocco Desert Challenge 2020: Mike van den Goorbergh

In 2018 reed Mike van den Goorbergh zijn eerste  rally op de motor met de Morocco Desert Challenge. Met een 9e plaats algemeen ging hem dat als kistrijder goed af. De komende editie in april 2020 is van den Goorbergh weer van de partij. Met een monteur die zijn motor gaat onderhouden wil hij opnieuw […]

Lees meer

23-12-2019, 14:35

Prekeuring Morocco Desert Challenge 2020 14 maart a.s. Prekeuring Morocco Desert Challenge 2020 14 maart a.s.

Prekeuring Morocco Desert Challenge 2020 14 maart a.s.

Op 14 maart a.s. vindt voor de tweede keer de prekeuring plaats van de Morocco Desert Challenge bij Versteijnen Trucks in Gilze. Nieuw deze keer: de prekeuring is open voor publiek. Dus wie al die voertuigen van de Nederlandse en Vlaamse deelnemers eens van dichtbij wil bekijken, is van harte welkom in Gilze. Toen afgelopen […]

Lees meer

Rallyraid video's