Rymax introduceert nieuwe race-olie lijn op Morocco Desert Challenge

Rymax introduceert nieuwe race-olie lijn op Morocco Desert Challenge

Het Nederlandse Rymax Lubricants introduceert op de Morocco Desert Challenge een compleet nieuwe racelijn motoroliën. Herman Peene, general manager van Rymax, neemt meteen de proef op de som met zijn eigen product. Samen met zijn wingman Marnix Deibert maakt Peene zijn rallydebuut tijdens een van de meest extreme woestijnraces ter wereld. Rymax Lubricants is daarnaast voor het eerst hoofdsponsor van dit event. 

Het duo zal de meer dan 2.400 kilometer door de Marokkaanse woestijn afleggen in een off road voertuig van Can-Am, de Maverick X3. “Een van de coolste machines op de markt”, aldus autoliefhebber Peene. Samen met de doorgewinterde monteur en coureur Deibert, die eerder als navigator deelnam aan de Parijs-Dakar, maakte hij de auto in diens werkplaats rally ready. Peene: “Ik wilde winnen maar nadat ik gesproken heb met wat experts, is finishen nu het doel. We hebben er in ieder geval voor gezorgd dat het voertuig goed genoeg is om te finishen.”

Team Rymax

Peene en Deibert rijden niet alleen. In Team Rymax zitten verder Maikal Smits (motor, Beste Nederlander in Dakar 2018) en Vincent Thijs (auto). Je kan Team Rymax en Herman op training volgen in de vlogs op Youtube en de site van Rymax.

De R-lijn

Team Rymax rijdt op Apollo R, een volledig synthetische motorolie uit de door Rymax ontwikkelde R-lijn. Naast Apollo R bestaat de R-lijn uit Motrax R, een synthetische olie voor motorfietsen, Gevitro R, een versnellingsbak race-olie en Vector R, een remvloeistof. Met deze toevoeging wil Rymax zich meten met en zich onderscheiden van andere grote aanbieders van race-lijnen. Bovendien wil het in Zevenaar gevestigde bedrijf hiermee Rymax als merk versterken en zich vestigen als serieuze, niet meer weg te denken speler in de markt.

Hoofdsponsor Morocco Desert Challenge

Hoewel het zijn eerste woestijn rally is, zit autoracen Peene in het bloed. In 2011 is hij begonnen met de BMW M3 Cup, die hij in 2015 won. Na vier jaar aan de M3 Cup te hebben meegedaan, ging Peene op zoek naar een nieuwe uitdaging voor op zijn bucketlist.

Na een ontmoeting met Gert Duson, organisator van de Morocco Desert Challenge, had hij die gevonden. Afgelopen jaar werd Rymax, als eerste bedrijf sinds het tienjarig bestaan van de Morocco Desert Challenge, officieel partner van de snelstgroeiende rally in Noord-Afrika. Voor Peene hét moment om zijn nieuwe Rymax racelijn te introduceren en zijn jongensdroom waar te maken.

De rally start op vrijdag 13 april met de keuring van de voertuigen in de Marokkaanse badplaats Agadir. Hier bevinden zich ook bivak 0 en het rally hotel. Op zondag 15 april klinkt het echte startschot op het mythische Plage Blanche aan de Atlantische Zee, 250 km ten zuiden van Agadir. Een week en 2.500 km later eindigt het avontuur in Oujda in Noord-Marokko. 

Een van de zwaarste rallys ter wereld

Wat de Morocco Desert Challenge uniek maakt zijn de 0 km liaisons. Dit betekent dat er op geen enkel moment tijdens de race wordt gereden over asfalt of aangelegde wegen. Mede hierom is de Morocco Desert Challenge wat het belooft: een echte uitdaging in de Marokkaanse woestijn en een van de zwaarste ter wereld.

Over Rymax Lubricants

Rymax is een premium producent en leverancier van smeermiddelen en -oliën uit Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 1986 en is verkrijgbaar in meer dan 40 landen wereldwijd. Rymax is gevestigd in Zevenaar. 

Gerelateerd nieuws

18-03-2020, 18:12

MDC 2020 verplaatst naar september MDC 2020 verplaatst naar september

MDC 2020 verplaatst naar september

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september. Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid […]

Lees meer

28-02-2020, 17:07

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Vorig jaar viel Ronald van Loon uit op dag vijf in de Morocco Desert Challenge nadat hij in het stof achterop een andere stilstaande deelnemer botste. Op dat moment stond van Loon negende in het algemeen klassement. Dit jaar is het team er weer bij en gaat het opnieuw voor een plek in de top […]

Lees meer

24-02-2020, 11:51

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het […]

Lees meer

11-02-2020, 17:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

Rallyraid video's