Paul Spierings podiumkandidaat Morocco Desert Challenge 2019

Paul Spierings podiumkandidaat Morocco Desert Challenge 2019

Motorrijder Paul Spierings finishte zijn eerste Dakar als 26e algemeen, en werd 5e in het ‘rookie’ klassement. Een knappe prestatie, waarmee Spierings ook in de Morocco Desert Challenge 2019 hoge ogen zou moeten kunnen gooien.

Met als enig doel de Dakar uitrijden, was Spierings natuurlijk zeer tevreden met zijn prestatie. ”Het is me 200 % meegevallen. Maar ik heb dan ook keihard getraind om op en top fit te zijn. Ik wilde het persé niet hoeven afleggen op conditie. Ik heb veel energie gestoken in de voorbereiding en dat is er volledig uitgekomen. De vele duinen en het zand lagen me goed, maar de ervaring van de Serres Rally en de wedstrijden in het Portugese rallykampioenschap veelal over snelle paden hebben me ook goed geholpen. Maar die stenen die we in Lima voorgeschoteld kregen zijn anders dan anders, daar kun je niet op trainen. Elke dag was anders en veel motorervaring is dan echt noodzakelijk.”

Spierings had veel plezier tijdens de rally, en kreeg daar ook veel leuke reacties op. ”Ik heb één spannend moment gehad, op dag zes, toen ik er hard afviel. Toen schrok ik wel even. Maar dat was snel over toen de motor weer liep. Toen ik weer in het bivak terug was, kon ik ook daar na een goede douche ook wel weer om lachen.”

Tijdens de MDC 2019 presentatie in Tiel afgelopen september werd Spierings vooral enthousiast over de beelden van de goede sfeer en kameraadschap  in het bivak. ”Ik kijk er naar uit om een rally te rijden waar plezier heel belangrijk is, en waar heel veel Brabanders zijn. In onze regio wordt er heel goed over gesproken. Ik ken zo 25 man in mijn directe omgeving die er ook naar toe gaan. En ik heb sponsoren die ik er bij heb gekregen omdat die er zelf ook bij zijn. Dat is ook erg leuk.”

Vorig jaar finishte Maikel Smits tweede in de MDC, achter Portugees Mario Patrao die afgelopen Dakar voor het fabrieksteam van KTM uitkwam. Smits finishte vorig jaar als 28e in zijn eerste Dakar. Een verhaal vergelijkbaar aan dat van Spierings, en mede daarom is de Brabander een kanshebber voor een podiumplaats. Want top 30 in de Dakar rijdt je niet zomaar. 

https://www.youtube.com/watch?v=zgAIsJchnQY

”Het is natuurlijk nog even afwachten welke goede rijders er aan de start verschijnen. Ik weet dat de organisatie nog bezig is met een Dakardeelnemer die in de top 15 gefinisht is. Ik heb m’n eigen monteur mee, en sluit aan bij het EAO team van Martin Fontyn. Een mooi resultaat zou ook goed zijn in de voorbereiding op de volgende Dakar. Ik ga weer proberen te genieten, en m’n best doen om zo goed mogelijk te eindigen.” 

Hoe het verdere jaar eruit ziet, is nog niet helemaal duidelijk. ”Ik word in september voor de derde keer vader, dus ik moet even kijken hoe het allemaal gaat lopen. Ik wil wel weer het Portugese rallykampioenschap rijden, voor de rest zien we het wel. Dat komt wel goed, ik zal vast nog een aantal rally’s doen.”

 

 

Gerelateerd nieuws

11-02-2020, 19:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

05-02-2020, 12:11

Snelle service nodig voor de MDC? Snelle service nodig voor de MDC?

Snelle service nodig voor de MDC?

Wat in de Dakar rally al heel lang gebruikelijk is, en wat de top teams ook in de WK rally’s doen, is de inzet van racetrucks die reserveonderdelen vervoeren en assistentie verlenen in de proeven. Het Franse Team Boucou Assistance doet dit al jaren professioneel. In de komende editie van de Morocco Desert Challenge kunnen […]

Lees meer

30-12-2019, 19:29

Morocco Desert Challenge 2020: Mike van den Goorbergh Morocco Desert Challenge 2020: Mike van den Goorbergh

Morocco Desert Challenge 2020: Mike van den Goorbergh

In 2018 reed Mike van den Goorbergh zijn eerste  rally op de motor met de Morocco Desert Challenge. Met een 9e plaats algemeen ging hem dat als kistrijder goed af. De komende editie in april 2020 is van den Goorbergh weer van de partij. Met een monteur die zijn motor gaat onderhouden wil hij opnieuw […]

Lees meer

23-12-2019, 14:35

Prekeuring Morocco Desert Challenge 2020 14 maart a.s. Prekeuring Morocco Desert Challenge 2020 14 maart a.s.

Prekeuring Morocco Desert Challenge 2020 14 maart a.s.

Op 14 maart a.s. vindt voor de tweede keer de prekeuring plaats van de Morocco Desert Challenge bij Versteijnen Trucks in Gilze. Nieuw deze keer: de prekeuring is open voor publiek. Dus wie al die voertuigen van de Nederlandse en Vlaamse deelnemers eens van dichtbij wil bekijken, is van harte welkom in Gilze. Toen afgelopen […]

Lees meer

Rallyraid video's