Oase Rally Team met Ronald van Loon naar de MDC 2019

Oase Rally Team met Ronald van Loon naar de MDC 2019

Het deelnemersveld van de MDC groeit gestaag ieder jaar en dat zorgt ervoor dat er ook steeds meer teams aan de start verschijnen met grote ambities. Met een aantal ex-Peugeot buggy’s en snelle mannen zoals Erik van Loon aan de start, zal het dringen worden vooraan in het veld bij de auto’s. Ronald van Loon hoopt zich ook in de strijd om een topklassering te mengen met zijn Nissan van het Zuid-Afrikaanse Red Lined Motorsport. 

Ronald van Loon (nee, geen familie van) reed drie keer de Cartha Rally in Marokko waarbij hij de 2018 editie wist te winnen. Het begon het met een Tomcat. Van Loon: ”Daar blijf je geld in steken, en het wordt nooit iets. Toen heb ik een Wildcat overgenomen van Dakarsport, de oude auto van Coronel. Die hebben we weer helemaal netjes gemaakt en er een 5.2 liter V8 benzine ingehangen. Daar heb ik afgelopen jaar de Cartha Rally mee gewonnen. Ik werd vervolgens gebeld door een Belg die de auto wilde overnemen en die deed een heel mooi bod. De Wildcat is een goede auto, je vindt niet zomaar iets beters. Sneller misschien wel, maar zeker niet betrouwbaarder. De keuze voor een nieuwe auto ging tussen een Toyota Hilux van Overdrive of een Nissan van Red Lined Motorsport. De Toyota’s zijn erg duur, maar ik kwam een Nissan tegen in Portugal, die behoorlijk aangepast was. Technisch ok, maar optisch zag het er niet uit. Daardoor was de prijs goed. Ik ben met Terence van Red Line in contact gekomen, ze hebben afgelopen Dakar met twee Nissan’s meegedaan.”

”We hebben de auto helemaal gestript. Het chassis is opnieuw gespoten en we hebben het nieuwe plastic van het 2018 model erop gebouwd. De versnelingsbak, diffs, vering, electronica, alles is gedaan. Er zit een V8 Infinity motor in, het concept is exact hetzelfde als van Overdrive. Simpel maar onverwoestbaar. Ik heb Erik Lemmen als navigator naast me, al drie jaar. Een hele slimme jongen en een wizzkid op het gebied van electronica.”

Ronald van Loon runt een autobedrijf, en werkt op een relatief grote schaal met 150 voertuigen op voorraad, voornamelijk ex-lease auto’s. ”We hebben een grote werkplaats, maar de monteurs in ons team werken niet bij mij in het bedrijf. Ik heb echt een eigen team. Het is een hecht clubje en dat werkt goed. Hank van der Spank sluit nog aan bij ons team. De service doen we zelf, ik wil graag onafhankelijk zijn.”

Nadat van Loon de Cartha rally won werd het tijd om weer een stapje omhoog te maken. ”Als we t spul heel kunnen houden, en we rijden onze eigen rally, moet de top tien goed te halen zijn. Het is alles bij elkaar. Je moet niet fout rijden, de techniek moet je niet in de steek laten. Als dat allemaal samenvalt en alles klopt, kunnen we een mooie prestatie neerzetten. Het moeilijkste wordt misschien om de eerste dagen rustig te blijven, maar dat heb ik wel geleerd in de Cartha Rally toen ik in het eerste jaar in de eerste duinen drie keer over de kop ging. We laten gewoon iedereen lekker z’n ding doen en dan kunnen wij in de loop van de week gas gaan geven. ”

We zijn al het hele jaar aan het voorbereiden en we gaan ook nog testen in Frankrijk om de vering af te stellen. We hebben Reiger dempers, dezelfde die ook op de Mini zitten. Ik sport veel, ik kan goed lang geconcentreerd blijven en dat is ook onze kracht. Aan het einde van de dag halen we vaak nog mensen in. We gaan niet voor het meedoen, we willen wel heel graag een super prestatie neerzetten. Tijdens de rally zal blijken of dat haalbaar is.”

Meer weten over het Oase Rally Team? Volg ze dan op Facebook!

Gerelateerd nieuws

11-02-2020, 19:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

05-02-2020, 12:11

Snelle service nodig voor de MDC? Snelle service nodig voor de MDC?

Snelle service nodig voor de MDC?

Wat in de Dakar rally al heel lang gebruikelijk is, en wat de top teams ook in de WK rally’s doen, is de inzet van racetrucks die reserveonderdelen vervoeren en assistentie verlenen in de proeven. Het Franse Team Boucou Assistance doet dit al jaren professioneel. In de komende editie van de Morocco Desert Challenge kunnen […]

Lees meer

30-12-2019, 19:29

Morocco Desert Challenge 2020: Mike van den Goorbergh Morocco Desert Challenge 2020: Mike van den Goorbergh

Morocco Desert Challenge 2020: Mike van den Goorbergh

In 2018 reed Mike van den Goorbergh zijn eerste  rally op de motor met de Morocco Desert Challenge. Met een 9e plaats algemeen ging hem dat als kistrijder goed af. De komende editie in april 2020 is van den Goorbergh weer van de partij. Met een monteur die zijn motor gaat onderhouden wil hij opnieuw […]

Lees meer

23-12-2019, 14:35

Prekeuring Morocco Desert Challenge 2020 14 maart a.s. Prekeuring Morocco Desert Challenge 2020 14 maart a.s.

Prekeuring Morocco Desert Challenge 2020 14 maart a.s.

Op 14 maart a.s. vindt voor de tweede keer de prekeuring plaats van de Morocco Desert Challenge bij Versteijnen Trucks in Gilze. Nieuw deze keer: de prekeuring is open voor publiek. Dus wie al die voertuigen van de Nederlandse en Vlaamse deelnemers eens van dichtbij wil bekijken, is van harte welkom in Gilze. Toen afgelopen […]

Lees meer

Rallyraid video's