MDC 2020: inschrijving open op 1 augustus

MDC 2020: inschrijving open op 1 augustus

De 2019 editie van de Morocco Desert Challenge was een groot succes. De rally is in een paar jaar tijd gigantisch gegroeid, maar ondanks dat weet de organisatie ieder jaar de lat weer hoger te leggen. Voor 2020 zal het deelnemersveld niet verder groeien, maar zal organisator Gert Duson zich vooral focussen op verbetering en innovatie.

Uit de enquete gehouden onder de deelnemers kwamen natuurlijk vooral veel positieve geluiden, maar ook veel tips en feedback om de rally weer beter te maken. Verbetering en innovatie zijn dan ook al jaren het handelsmerk van de Morocco Desert Challenge. Denk maar aan de nul kilometer verbinding tussen de specials, iets wat andere organisatoren ook steeds meer nastreven. 

Voor 2020 zal dit het maximum aantal deelnemers zijn per categorie. Waarbij er extra subcategorieën komen voor de trucks en SSV’s. 

– 75 motoren en quads
– 60 SSV’s
– 110 auto’s en buggy’s
– 30 racetrucks  

Innovaties voor 2020

  • lus rond het magische bivak van Plage Blanche
  • meer duinen en zand
  • tweede lus voor etappe 5
  • echte marathon stage
  • gedeeltelijk gescheiden routes voor de trucks
  • extra subcategorieën voor trucks en SSV’s
  • voorinschrijving voor trouwe deelnemers

Net als in 2018 zal de eerste special starten èn finishen bij Plage Blanche, met het bivak hoog op de kliffen. Op die manier kunnen niet alleen de deelnemers maar ook de assistentieploegen en de bezoekers de magie van deze plaats meebeleven.

In de 2019 editie liep de route zuidelijker dan in de jaren daarvoor. Daardoor kregen de deelnemers pas op dag vijf de eerste duinen voor hun kiezen. Uit de enquete bleek dat 40% van de deelnemers de drie dagen met duinen iets te weinig vond. En dus gaat dat ook veranderen in 2020. In minimaal vier etappes zullen er duinen in het roadbook opgenomen worden! 

Een marathonetappe is altijd een mooie toevoeging. Het gaat er dan niet alleen maar om wie het hardst kan met het beste materiaal. De boel heel houden en zuinig zijn met de banden telt zeker zo zwaar mee. Rallyrijden betekent problemen oplossen, en wie dat niet zelf kan gaat gegarandeerd tijd verliezen… 

Alle voertuigen gaan in een goed bewaakt parc fermé bij het bivak, dus geen gesleep met tentjes enz. En wie echt assisitentie nodig heeft omdat uitvallen dreigt, kan alsnog naar het servicepark. Met als consequentie natuurlijk wel een zware tijdstraf. 

Gescheiden routes

Iets wat leeft bij de motoren en de SSV’s, maar ook bij de trucks: gescheiden routes. Volledig apart is natuurlijk niet haalbaar, maar in drie etappes zullen de racetrucks een parallele route rijden. En zo in de meest risicovolle delen van de rally gescheiden worden van de andere deelnemers. Zo kunnen aanrijdingen, wanneer er bijvoorbeeld een motorrijder of een SSV achter een duin stil staat, verkomen worden. Een positieve ontwikkeling met het oog op de veiligheid. 

In de auto- en motorcategorie zijn er diverse subcategorieën, zodat gelijkwaardige machines zich met elkaar kunnen vergelijken. Starre assen, classic, 4×2, kistrijders, veteranen, enz. De SSV categorie is in een paar jaar tijd zeer hard gegroeid, en ook hier wordt nu een aantal categorieën toegevoegd. Zoals turbo, of ‘no-turbo’. Meer info daaromtrent volgt nog.

Kwaliteit voor alles

Goede roadbooks, lekker eten, een gezelllige sfeer, een goede bezemploeg die nooit iemand laat staan, de medische ploeg, een heerlijke lunch op de piste van Gert’s moeder, dat blijft natuurlijk! Een zware wedstrijd zal de MDC altijd blijven, maar de unieke sfeer blijft, met ook komend jaar weer leuke nieuwe verrassingen! 

Voorinschrijving 30 en 31 juli

De MDC kent een grote ongekend trouwe schare deelnemers die jaar in jaar uit terugkeren. De trouwe deelnemers krijgen de mogelijkheid om op 30 en 31 juli als eerste inte schrijven, vanaf 1 augustus kan dat voor iedereen. En ook dit jaar geldt zeker weer: wees er snel bij als je zeker wilt zijn dat je mee kunt doen! 
Check competitorcontrol.nl  

 

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws

18-03-2020, 18:12

MDC 2020 verplaatst naar september MDC 2020 verplaatst naar september

MDC 2020 verplaatst naar september

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september. Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid […]

Lees meer

28-02-2020, 17:07

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Vorig jaar viel Ronald van Loon uit op dag vijf in de Morocco Desert Challenge nadat hij in het stof achterop een andere stilstaande deelnemer botste. Op dat moment stond van Loon negende in het algemeen klassement. Dit jaar is het team er weer bij en gaat het opnieuw voor een plek in de top […]

Lees meer

24-02-2020, 11:51

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het […]

Lees meer

11-02-2020, 17:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

Rallyraid video's