Klaar voor Morocco Desert Challenge 2020

Klaar voor Morocco Desert Challenge 2020

Morgen gaat de inschrijving voor de 2020 editie van de Morocco Desert Challenge open. De trouwe deelnemers van voorgaande jaren kregen vandaag al de kans om zich te verzekeren van een plekje want de komende editie gaat worden beperkt in het aantal deelnemers.

Een groot aantal enthousiaste deelnemers heeft hun deelname nu al bevestigd, vooral een grote groep SSV’s, motoren en auto’s. Uiteraard zullen ook de trucks snel volgen want de eerste 15 hebben al hun “jawoord” gegeven. Tijdens de afgelopen editie gaven deelnemers het commentaar dat het ‘te druk’ was op de pistes. Maar daar speelt organisator Gert Duson goed op in. “Ik handhaaf ook mijn belofte om de drukte op de pistes en de starttijden niet te laten oplopen. Er komt dus een beperking op het aantal inschrijvingen. Vorig jaar hebben we heel wat mensen teleur moeten stellen omdat de inschrijvingen vroeger dan verwacht afgesloten werden. De kans bestaat dat dit nu nog sneller gaat.” Aldus Duson.

Wat de wedstrijd betreft trekt de organisatie de lijn door die zij in de voorgaande jaren hebben ingezet: MDC2020 zal weer 8 lange, uitdagende etappes tellen met bijna 3000 kilometer pure specials met nul kilometer liaison, van kust naar kust. Ook deze editie begint de rally met een dag in de Marokkaanse Sahara, maar een dag minder dan voorgaande jaren. De gewonnen dag wordt ingezet door een extra dag duinen in Marokko ’s meest gegeerde speeltuin.

Nieuw in de 2020 editie zijn een tweetal lussen in de race route, en een marathonstage en gedeeltelijk gescheiden routes voor de trucks.
Bij veel teammanagers kwam de vraag voor een extra lus-etappe om de service crews iets meer rust te geven. Vandaar zullen etappe 4 en 5 beide eindigen in de buurt van M’hamid, ongeveer halverwege de rally, een regio die bekend staat voor … zand en duinen.

Waar er wat meer rust komt voor de service crews krijgen de deelnemers het iets zwaarder met de 800 kilometer tellende marathon stage. Verspreid over twee dagen maar met een MDC-tintje want deelnemers, assistentie en organisatie delen gewoon hetzelfde bivak. Bij aankomst in het bivak gaan de voertuigen rechtstreeks in een goed bewaakt Parc Fermé. Wie toch assistentie nodig heeft, omdat hij/zij anders de volgende dag niet kan rijden, kan toch naar het servicepark maar hier hoort uiteraard een niet-te-verwaarlozen time-penalty bij.

Om de veiligheid van eenieder te garanderen heeft de organisatie besloten een gedeeltelijk gescheiden routes voor de trucks in het leven te roepen. De race trucks zullen in 4 van de 8 etappes een aangepast roadbook krijgen en zo, in de meest risicovolle delen van de rally, gescheiden worden van de andere deelnemende voertuigen.

Inschrijven kan zoals gebruikelijk via www.CompetitorControl.nl. Voor wie er de voorbije jaren bij was, duurt dit proces minder dan 2 minuten.

Gerelateerd nieuws

18-03-2020, 18:12

MDC 2020 verplaatst naar september MDC 2020 verplaatst naar september

MDC 2020 verplaatst naar september

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september. Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid […]

Lees meer

28-02-2020, 17:07

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Vorig jaar viel Ronald van Loon uit op dag vijf in de Morocco Desert Challenge nadat hij in het stof achterop een andere stilstaande deelnemer botste. Op dat moment stond van Loon negende in het algemeen klassement. Dit jaar is het team er weer bij en gaat het opnieuw voor een plek in de top […]

Lees meer

24-02-2020, 11:51

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het […]

Lees meer

11-02-2020, 17:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

Rallyraid video's