Wat wordt Robby Gordons Mini-killer?

Je hoeft een race niet te winnen om de meeste aandacht te krijgen. En die aandacht is cruciaal in een sport waar sponsoring van groot belang is. Robby Gordon begrijpt dat goed.

“Ik heb een marketingteam dat toevallig racet”, zo omschrijft Robby Gordon zelf zijn activiteiten op zijn twitterprofiel. Nou is Robby Gordon absoluut een coureur in hart en nieren, hij is vooral ook een ondernemer. Zo startte hij dit jaar bijvoorbeeld zijn eigen raceserie, de Super Stadium Trucks, en bedacht hij zelf een merk energiedrank, Speed, dat hij vervolgens via zijn eigen race-activiteiten weer promoot.

Belangrijk voor de ondernemer is timing en kansen benutten als ze zich voordoen. En in de weken voorafgaand aan de Dakar doet Robby dat slim.
Terwijl het gros van de voertuigen klaar is, aan de pers en fans is gepresenteerd en op de boot staat, is Robby’s nieuwe Dakarauto nog geheim. En bij gebrek aan nieuws van de overige Dakardeelnemers bouwt de Amerikaan rustig de spanning op. Beetje bij beetje komt er informatie vrij en sinds dit weekend krijgen we zelfs stukjes van de auto te zien, net zoals autofabrikanten tegenwoordig hun nieuwe modellen vaak met ‘teasers’ introduceren.

Wat weten we inmiddels?

1. De auto heeft vooralsnog twee namen: de ‘HST’ en ‘Gordini’. De S en de T in HST staan mogelijk voor Stadium Truck, aangezien de auto daar qua opbouw enigszins op gebaseerd zou zijn.
Gordini is feitelijk een merknaam van Renault voor haar huidige sportieve modellen en vroegere race-auto’s. Een link Renault-Gordon ligt echter niet voor de hand. 

2. De auto krijgt de motor voorin en alleen aandrijving op de achterwielen. Dat laatste is voor Gordon niets nieuws, maar het is wederom een 2WD-buggy als nieuwe auto voor in de top van de Dakar Rally. Het merk motor is nog even gissen. Het aantal cilinders zal vast en zeker acht zijn.

3. De auto krijgt een beweegbare achtervleugel. Het primaire doel hiervan is extra remkracht en meer grip op de achterwielen. Op snelheid levert de vleugel ook extra neerwaartse kracht, maar dat voordeel beschouwt Team Gordon van secundair belang.

4. De auto krijgt niet de vorm van een pickup maar van een SUV. Robby Gordon stelt dat de auto de voorbode is van een straatversie supercar-SUV.

5. De auto springt verder dan de Hummer, aldus Robby zelf in een interview tijdens de presentatie van de route in Parijs.

De fans van Robby Gordon bespreken deze dagen op PlanetRobby.com wat het kan gaan worden. Op hoog niveau wordt er gespeculeerd (“…op basis van de achterlichten is het een Ford F150 Raptor…”), plaatjes worden er gemaakt en de webmaster wordt gesmeekt om meer nieuwe teasers.
‘Half december’ moet volgens het team duidelijk worden waarmee Robby Gordon in januari de Mini-vloot gaat aanvallen.

Credit foto/afbeelding: Edwin

Gerelateerd nieuws

18-01-2020, 12:29

Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward

Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward

Borgward Rally Team-coureur Nani Roma (301) heeft opnieuw een Dakar Rally uit weten te rijden als 27ste in het algemeen klassement. De Spaanse coureur moest tijdens de race vooral lastige situaties als lekke banden en navigatieproblemen overwinnen, om de laatste etappe op de twaalfde plaats te kunnen eindigen. Roma had niet verwacht dat de race […]

Lees meer

18-01-2020, 12:13

Dakar 2020: Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie Dakar 2020: Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie

Dakar 2020: Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie

Bernhard ten Brinke is met navigator Tom Colsoul als zevende geëindigd in de Dakar Rally 2020. De Nederlandse coureur en de Belgische navigator hadden gehoopt een plek hoger te eindigen, maar na uren vergaderen werd hun protest tegen de onterechte compensatietijd voor Orlando Terranova niet ingewilligd. “Boven alles ben ik heel erg tevreden over hoe […]

Lees meer

17-01-2020, 19:23

Stam en Bargeman brengen het karretje naar de finish Stam en Bargeman brengen het karretje naar de finish

Stam en Bargeman brengen het karretje naar de finish

Het is gelukt: Teun Stam en René Bargeman hebben ‘het karretje’ naar de finish van de Dakar 2020 gebracht. Het ging niet vanzelf. Integendeel: een paar keer zag het er helemaal niet naar uit dat het zou lukken. “We zijn er en daar ging het om.” Toch was Teun Stam best opgelucht toen hij de […]

Lees meer

17-01-2020, 17:56

Tim en Tom Coronel: 2020 beste Dakar ooit (video) Tim en Tom Coronel: 2020 beste Dakar ooit (video)

Tim en Tom Coronel: 2020 beste Dakar ooit (video)

Na twee weken afzien konden de gebroeders Coronel elkaar op vrijdag juichend in de armen vallen: de Dakar-missie van 2020 is volbracht. En dat niet alleen: het duo bereikte met de 27e plaats in de eindrangschikking het beste resultaat ooit. De voorbereidingen op de Dakar Rally 2020 begonnen al in het vroege voorjaar van 2019. […]

Lees meer

Rallyraid video's