Van Loon gunt Rosegaar unieke kans in aanloop naar Dakar 2019

Van Loon gunt Rosegaar unieke kans in aanloop naar Dakar 2019

Na de Baja Aragon heeft Wouter Rosegaar een bijzonder aanbod gekregen voor Dakar 2019. De Engelsman Harry Hunt heeft Rosegaar benaderd om bij hem in te stappen voor de Turkmen Desert Race, Turkmenistan, in een Peugeot 3008DKR Maxi. De auto die de afgelopen Dakar gewonnen heeft.

Erik van Loon gunt zijn navigator de kans om met de jonge Brit te werken naar een potentiele Dakaroverwinning. Rosegaar (35 jaar) kijkt erg uit naar het rijden met de Peugeot: “Vorige week ben ik in Londen geweest en heb ik een goed gesprek gehad met Hunt. Hij is enthousiast, leergierig en zeer ambitieus. Harry is 29 jaar oud en heeft de wil om Dakar te winnen. Dat wil hij graag met mij doen als jonge en ervaren navigator, daar kreeg ik zoveel energie van dat ik die kans met beide handen aan wil grijpen. De Peugeot is een top auto en het lijkt me bijzonder om daarmee te rijden. In Turkmenistan stappen we voor het eerst samen in de auto en kijken we hoe het gaat en bepalen we hoe de toekomst eruit ziet.”

“Ik begrijp de sportieve uitdaging die Wouter tegemoet gaat,” zegt Van Loon. “Cross Country rijden met een Peugeot is een unieke kans die je niet zomaar krijgt en zeker niet naast een talent uit de rallysport. Zo’n kans moet je pakken, dat kan ik alleen maar steunen. Ik ga binnenkort eens nadenken over mijn rally-programma dit jaar en volgend jaar, maar eerst kijk ik naar de verrichtingen van Wouter in Turkmenistan.”

”Ik vind het erg fijn dat Erik me deze kans gunt, we hebben samen mooie prestaties en momenten meegemaakt. Met name de vierde positie in 2015, die nog steeds als beste prestatie van een Nederlander in het autoklassement in de boeken staat,” aldus Rosegaar.

Tekst gaat verder onder de foto

Wouter Rosegaar in een reactie aan Rallymaniacs: ”Dit is een unieke kans. Ik werd meteen heel erg enthousiast. Harry heeft eerder met een professionele navigator gereden, maar dat is niet altijd bevallen. We hebben een goede klik en liggen elkaar. Samen willen we naar een hoger niveau, dat is waar Harry meer in gelooft. Als de rally in Turkmenistan goed verloopt, is Marokko in oktober de volgende rally. Dan gaan we vooraf en achteraf in Marokko nog extra testen.”

De Peugeot is een bewezen goede auto. ”Harry wil graag binnen een aantal jaren de Dakar winnen. Hij is met 29 jaar nog heel jong en heeft al mooie resultaten laten zien. We zullen nog extra trainen in de duinen in december in Dubai of Abu Dhabi, het wordt een druk programma.”

mt_gallery

Gerelateerd nieuws

22-06-2020, 11:52

Team De Rooy slankt af Team De Rooy slankt af

Team De Rooy slankt af

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht. De directe aanleiding voor de veranderingen is de coronacrisis. “Die komt […]

Lees meer

11-06-2020, 11:15

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

David Castera presenteert vanuit Frankrijk via een livestream alles omtrent Dakar 2021. Dat dit via een livestream is, komt natuurlijk door de Covid-19 pandemie waarmee de wereld nog steeds te maken heeft. De Dakar wordt echter goed voorbereid en deze voorbereidingen gaan vlot in goede samenwerking met de Saoedische regering en het team van Castera. […]

Lees meer

10-05-2020, 08:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 13:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

Rallyraid video's