Teampresentatie geeft Mammoet Rallysport moed voor Dakar 2014

Het Harskampse Dakarteam Mammoet Rallysport presenteerde zich zaterdagavond aan vele honderden fans die vanuit heel Nederland naar het kleine Veluwse dorpje waren afgereisd. De teampresentatie vormde het startschot voor Dakar 2014: de zwaarste race ter wereld.

Ze kwamen wederom vanuit Friesland, Limburg tot Zeeland: de supporters van truckersteam Mammoet Rallysport dat deelneemt aan haar zesde editie van de loodzware Dakar-rally. Het terrein rondom de werkplaats in Harskamp was zoals vanouds ingericht als evenemententerrein voor jong en oud: demonstraties van o.a. de vrijwillige brandweer, motorcross, sponsoren en lokale ondernemingen vermaakten jong en oud.

Naast het buitenterrein stond binnen in de loods dan het ultieme mannenspeelgoed: De voertuigen waarmee Mammoet Rallysport de aanval op de voorhoede wil openen. 

Tijdens het officiële programma werd het 23-koppige team o.l.v. coureur Martin van den Brink voorgesteld. Van den Brink zal samen met Pascal de Baar de slagkracht vormen van het team in twee compleet nieuwe Ginaf X2222 racetrucks. De Baar kondigde onlangs al aan dat de 18-liter motoren inmiddels 1400 paardenkrachten genereren, wat uniek is in het truckersklassement.

De twee racetrucks krijgen assistentie van twee forse onderhoudswagens, elk voorzien van drie monteurs. “Elke dag is er onderhoud nodig aan deze machines, ook al is er ogenschijnlijk niets mee gebeurd. Regelmatig blijven deze jongens de hele nacht op!” aldus Martin. Naast hen rijdt er ook een eveneens gemodificeerde Dodge RAM mee die als persauto zal dienen om het thuisfront tijdig van de juiste informatie te voorzien.

Voor de toegestroomde toehoorders vertelde de trotse teamleider dat de gloednieuwe DAF-cabines in de laatste paar weken zijn geregeld: “Dankzij JB Trading en EBAG Trucks uit Ede hebben we dit voor elkaar gekregen: het model is immers pas in 2014 verkrijgbaar.”

Mammoet Rallysport ontwikkelde drie monsterlijke machines voor komende rally: twee voor eigen verbruik, één voor JB Trading uit Ede. De teams gaan al jaren als gelijken met elkaar om en steunden elkaar in diverse zware momenten in de geschiedenis van de Dakar.

Voor de mannen van Mammoet Rallysport is de periode van voorbereiding nog niet afgerond: “Voor de verscheping vanuit Le Havre volgende week moeten er nog wel een paar puntjes op de i worden gezet, dat is standaard het geval. Uiteindelijk zullen er wel een paar van ons een nachtje doorhalen, maar dat is om alvast in de sfeer te komen, haha!” aldus teamleider Peter Verburgh.

December is traditiegetrouw een tijd voor de teamleden om het gezinsleven voorrang te geven en uit te rusten van de afgelopen maanden. Op 5 januari staan ze echter allemaal in Rosario te Argentinië om de eerste etappe te verrijden.
Mammoet Rallysport laat weten de grootste uitdaging voor 2014 met volle moed en gesteund door alle fans tegemoet te zien.

Gerelateerd nieuws

10-05-2020, 10:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 15:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

13-03-2020, 14:41

Short en Branch naar Yamaha Short en Branch naar Yamaha

Short en Branch naar Yamaha

Het Monster Energy Yamaha Rally Team heeft twee verrassende namen toegevoegd aan de line up voor komend seizoen: Amerikaan Andrew Short en Zuid-Afrikaan ‘Kalahari Ferrari’ Ross Branch. Branch, beste rookie in 2019  won de 2e special afgelopen Dakar, maar zag een top tien klassering buiten bereik komen nadat hij veel tijd verloor met een kapot […]

Lees meer

12-03-2020, 11:52

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

De 24-jarige Argentijn Luciano Benavides heeft getekend voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team en zal aan de start staan van de komende Abu Dhabi Desert Challenge, de openingsronde van het FIM Cross-Country wereldkampioenschap, die op 20 maart van start gaat. In de laatste jaren liet Luciano Benavides zich gelden als één van de […]

Lees meer

Rallyraid video's