Spierings in de duinen als een vis in het water

Spierings in de duinen als een vis in het water

De voorlaatste etappe van de Dakar Rally 2019 en Paul Spierings vindt het bijna jammer dat het er morgen op zit. Na de achtste etappe ging het ook in de negende, een lus van 312 km door de duinen van de Ica-woestijn, voortvarend voor de bouwvakker uit Sint Michielsgestel. Hij kwam met de 22ste tijd terug in Pisco.

“Zoals gisteren en vandaag moet het elke dag zijn. Ik voel me als een vis in het water. Het ging zo lekker dat ik het bijna jammer vind dat het morgen stopt”, zei Spierings aan de finish. Voor aanvang van de etappe zag hij er juist nogal tegenop. Het roadbook liet veel lange paden zien en dat kon wijzen op feshfesh en stenen. De vrees daarvoor bleek ongegrond.

Bij de massastart op het strand reed Spierings achter een paar man aan, maar dat ging niet vlot genoeg naar zijn zin, dus schroefde hij het gas open. “Na 110 km zag ik de groep rijden die 5 minuten voor me was gestart, dus dat was goed. Ik liep vrij gemakkelijk op hen in.”

Op een duin verloor Spierings de groep weer even uit het oog, doordat hij zelf een zwieper maakte die hem van de motor wierp. “Schuin omhoog tegen een duin op werd ik er met 100 km/u afgegooid. Maar ik had niks, dus ik kon de motor snel weer oppikken en doorgaan. Ik had de groep vrij snel weer bijgehaald.”

In de laatste duinensectie was het nog even zoeken naar een waypoint dat ergens boven op een bult lag. Bij de eerste poging kwam Spierings niet boven. “Ik zette nog een keer uit alle macht aan. Ik kwam weer niet helemaal boven, maar het waypoint sprong wel ineens in de gps. Ik ben meteen omgedraaid en ben verder gegaan, plankgas naar de finish.”

Met nog 113 km te gaan in de laatste etappe morgen, wil Spierings geen enkel risico meer nemen. “Ik rol ‘m op z’n elvendertigste uit. Desnoods finish ik als laatste, maar ik moet en zal die finish halen. Dit laat ik niet meer lopen.”

Gerelateerd nieuws

10-05-2020, 10:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 15:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

13-03-2020, 14:41

Short en Branch naar Yamaha Short en Branch naar Yamaha

Short en Branch naar Yamaha

Het Monster Energy Yamaha Rally Team heeft twee verrassende namen toegevoegd aan de line up voor komend seizoen: Amerikaan Andrew Short en Zuid-Afrikaan ‘Kalahari Ferrari’ Ross Branch. Branch, beste rookie in 2019  won de 2e special afgelopen Dakar, maar zag een top tien klassering buiten bereik komen nadat hij veel tijd verloor met een kapot […]

Lees meer

12-03-2020, 11:52

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

De 24-jarige Argentijn Luciano Benavides heeft getekend voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team en zal aan de start staan van de komende Abu Dhabi Desert Challenge, de openingsronde van het FIM Cross-Country wereldkampioenschap, die op 20 maart van start gaat. In de laatste jaren liet Luciano Benavides zich gelden als één van de […]

Lees meer

Rallyraid video's