Mini verlengt Dakar Rally-programma naar 2017

Mini zal voorlopig een belangrijke rol blijven spelen in de Dakar Rally. Een maand voor de start van de Dakar Rally 2015 (4 t/m 17 januari) heeft Jochen Goller, Senior Vice President Mini, de verlenging met twee jaar van het Dakar Rally-programma bekendgemaakt.

Tijdens een media-sessie in het BMW Museum zei Goller vandaag: “De Dakar Rally is de ultieme uitdaging voor alle rijders en teams, waardoor het een van de meest boeiende evenementen is in de wereld van de autosport. Mini is deze unieke uitdaging met veel succes aangegaan in de afgelopen jaren. De Dakar geeft het merk Mini een unieke mogelijkheid om verbinding te maken met zijn fans wereldwijd, met Dakarfans en met mensen die verder kijken dan de cijfers en de resultaten, om te genieten van een sport op zulke fascinerende en exotische plaatsen.”

Goller vervolgt: “Deze strategische redenen en ons constante streven om te verbeteren waren de sleutel tot de beslissing om onze Dakar-betrokkenheid met onze strategische partner in de autosport, X-raid, verder te trekken dan de Dakar Rally 2015 en dus in 2016 en 2017 samen verder te gaan.”
 
“Met zijn drie opeenvolgende overwinningen in de Dakar Rally in 2012, 2013 en 2014 heeft Mini een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van deze iconische rally”, meent Goller. “In de afgelopen drie edities van Dakar heeft de Mini All4 Racing met zijn kernkwaliteiten, prestaties, betrouwbaarheid en flexibiliteit, bewezen dat het dé auto is om te verslaan. Ons doel voor 2015 is om een geweldig teamresultaat te bereiken, net zoals we deden in 2014.”

De samenwerking tussen X-raid en Mini begon in 2010. In het jaar daarna ging het in Duitsland gevestigde team de Dakar Rally in met de Mini All4 Racing, uiterlijk op basis van de Mini Countryman. In 2012 behaalde de Mini zijn eerste Dakar-overwinning en herhaalde deze prestatie in 2013 en 2014 toen de Spanjaard Joan ‘Nani’ Roma met succes de titel voor zichzelf en de hattrick voor X-raid opeiste. En bovenal: er werd een uitstekend teamresultaat geboekt: drie Mini’s eindigden de Dakar op het podium en zeven in de top tien.
 
In 2015 zal een totaal van tien Mini’s met rijders en navigatoren uit twaalf landen in de Dakar Rally starten met als kopman titelverdediger Roma. “De Dakar Rally is een grote uitdaging en er staan veel nieuwe, sterke tegenstanders op de deelnemerslijst,” zegt Roma. “Maar MINI en X-raid zijn zeer ervaren en we hebben we een zeer snelle en betrouwbare auto in de Mini All4 Racing. Er is geen twijfel dat we in staat zijn om te winnen, ongeacht wie onze tegenstanders zijn.”

De gehele line-up aan Mini’s in Dakar 2015:

Monster Energy Rally Raid Team
300 Nani Roma/Michel Périn (ES/FR)
305 Orlando Terranova/Ronnie Graue (AR/AR)
306 Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (PL/FR)

X-raid Team
310 Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (RU/RU)
314 Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL)
319 Boris Garafulic/Filipe Palmeiro (CL/PT)
329 Aidyn Rakhimbayev/Anton Nikolaev (KZ/RU)
332 Zhou Yong (CN)
334 Stephan Schott/Holm Schmidt (DE/DE)

Qatar Rally Team
301 Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (QT/FR)

Gerelateerd nieuws

10-05-2020, 10:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 15:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

13-03-2020, 14:41

Short en Branch naar Yamaha Short en Branch naar Yamaha

Short en Branch naar Yamaha

Het Monster Energy Yamaha Rally Team heeft twee verrassende namen toegevoegd aan de line up voor komend seizoen: Amerikaan Andrew Short en Zuid-Afrikaan ‘Kalahari Ferrari’ Ross Branch. Branch, beste rookie in 2019  won de 2e special afgelopen Dakar, maar zag een top tien klassering buiten bereik komen nadat hij veel tijd verloor met een kapot […]

Lees meer

12-03-2020, 11:52

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

De 24-jarige Argentijn Luciano Benavides heeft getekend voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team en zal aan de start staan van de komende Abu Dhabi Desert Challenge, de openingsronde van het FIM Cross-Country wereldkampioenschap, die op 20 maart van start gaat. In de laatste jaren liet Luciano Benavides zich gelden als één van de […]

Lees meer

Rallyraid video's