Goede prestatie Maxxis Super B Team tijdens monster etappe

Het Maxxis Dakar Team Powered by Super B heeft tijdens de lange etappe van Tucuman naar Cordoba een sterke prestatie neergezet. Niet alleen Sebastian Husseini en Kees Koolen meldde zich bovenaan in het klassement, maar ook Tim Coronel en Jurgen van den Goorbergh deden goede zaken vandaag.

Het probleem met de buggy’s lijkt definitief opgelost en dat bleek wel uit de uitslag. Van den Goorbergh finishte de monster etappe op een (voorlopige) 30ste plaats terwijl Coronel een minuut later als (voorlopig) 31ste over de streep kwam.

Sterk optreden van den Goorbergh en Coronel
De rustdag op zondag werd door het Maxxis Super B team gebruikt om wat energie bij te tanken en ervoor te zorgen dat zowel de quads als de buggy’s er weer fris bijstonden voor de 2de week van Dakar 2013. Tijdens de 8ste etappe leek het er al op dat het probleem met de buggy’s was opgelost, maar tijdens de relatief korte etappe kon dit nog niet met zekerheid gezegd worden. De etappe na de rustdag was meteen een lange en hier werd de betrouwbaarheid van de buggy optimaal getest.
Zowel van den Goorbergh als Coronel lieten snelle tijden noteren op de proef en nestelden zich in de top 30. Waar anderen het lieten liggen vandaag sloegen de Maxxis Super B buggy’s toe en dat resulteerde in een mooie uitslag. Van den Goorbergh kwam als 30ste over de streep en werd op de voet gevolgd door Coronel, die precies een minuut langer deed over de 593 kilometer lange special van vandaag.

Top 3 finish Husseini
Sebastian Husseini begon de tweede week van Dakar 2013 sterk. Na een wat moeizame start van de etappe, kwam Husseini lekker in zijn ritme en maakte hij veel tijd goed. Aan het einde van het eerste gedeelte van de proef kwam de snelle man uit Dubai nog als 7de door, maar naarmate het tweede gedeelte van de etappe vorderde liep hij in op de mannen aan kop. Husseini ging er goed voor zitten en wist er op de streep een mooie 3de plaats uit te slepen.

Koolen begint sterk aan 2de week
Kees Koolen kon de rustdag goed gebruiken. Koolen kampt al een aantal dagen met een blessure aan zijn schouder en een dagje rust deed hem goed. Vol goede moed en met een frisse quad ging Koolen van start aan de langste etappe van Dakar 2013 en deed dat ook vandaag niet onverdienstelijk. De snelle en technische proeven waren Koolen op het lijf geschreven en dat bleek ook wel uit de tussentijden. De man uit Vorden kwam als (voorlopig) 13de over de finish een prima prestatie van de debutant op de quad.

Vroeg dag voor Offringa en van Pelt.
De trucks reden vandaag een ander etappe dan de quads en de auto’s en gingen al vroeg van start. Vanwege de smalle paden en de vele bomen op het parcours reden de trucks alleen het eerste gedeelte van de proef waardoor eventueel assistentie verlenen aan het team er niet in zat vandaag. Voor Kornelis Offringa en Rob van Pelt hield dit in dat ze vandaag voor eigen succes konden rijden en weer wat plaatsen in het klassement goed konden maken. Gestart vanaf een 53ste plaats reed de Maxxis Super B Unimog een prima etappe. De snelheid zat er goed in en de equipe kwam na 293 kilometer aan getimede proef als 38ste over de streep.

Foto’s: Willy Weyens

Gerelateerd nieuws

18-01-2020, 12:29

Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward

Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward

Borgward Rally Team-coureur Nani Roma (301) heeft opnieuw een Dakar Rally uit weten te rijden als 27ste in het algemeen klassement. De Spaanse coureur moest tijdens de race vooral lastige situaties als lekke banden en navigatieproblemen overwinnen, om de laatste etappe op de twaalfde plaats te kunnen eindigen. Roma had niet verwacht dat de race […]

Lees meer

18-01-2020, 12:13

Dakar 2020: Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie Dakar 2020: Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie

Dakar 2020: Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie

Bernhard ten Brinke is met navigator Tom Colsoul als zevende geëindigd in de Dakar Rally 2020. De Nederlandse coureur en de Belgische navigator hadden gehoopt een plek hoger te eindigen, maar na uren vergaderen werd hun protest tegen de onterechte compensatietijd voor Orlando Terranova niet ingewilligd. “Boven alles ben ik heel erg tevreden over hoe […]

Lees meer

17-01-2020, 19:23

Stam en Bargeman brengen het karretje naar de finish Stam en Bargeman brengen het karretje naar de finish

Stam en Bargeman brengen het karretje naar de finish

Het is gelukt: Teun Stam en René Bargeman hebben ‘het karretje’ naar de finish van de Dakar 2020 gebracht. Het ging niet vanzelf. Integendeel: een paar keer zag het er helemaal niet naar uit dat het zou lukken. “We zijn er en daar ging het om.” Toch was Teun Stam best opgelucht toen hij de […]

Lees meer

17-01-2020, 17:56

Tim en Tom Coronel: 2020 beste Dakar ooit (video) Tim en Tom Coronel: 2020 beste Dakar ooit (video)

Tim en Tom Coronel: 2020 beste Dakar ooit (video)

Na twee weken afzien konden de gebroeders Coronel elkaar op vrijdag juichend in de armen vallen: de Dakar-missie van 2020 is volbracht. En dat niet alleen: het duo bereikte met de 27e plaats in de eindrangschikking het beste resultaat ooit. De voorbereidingen op de Dakar Rally 2020 begonnen al in het vroege voorjaar van 2019. […]

Lees meer

Rallyraid video's