Eurol in Dakar: Versluis haalt gram met dagwinst in etappe 12

Eurol in Dakar: Versluis haalt gram met dagwinst in etappe 12

De finish is in zicht maar toch stond er voor de Eurol-rijders nog een pittige proef op het programma vrijdag. Meer dan 400 kilometer voor de auto’s en motoren, een proef van 287 kilometer voor de truckers. Hoe deden de Eurol-rijders het in de voorlaatste proef?

De etappe was voor Peter Versluis van het Eurol Veka MAN Rally Team het moment om revanche te nemen na een moeilijke week. Op de rustdag stond Versluis aan de leiding maar trof pech het team. Lekke banden, kleine problemen en in-de-weg-rijdende Russen gooiden roet in het eten. Tot de twaalfde etappe waar Versluis gebrand was om zijn gram te halen. Dat lukte met een mooie dagzege op het WRC-parcours waar de MAN sterk is. Hans Stacey liep op vier seconden de tweede plaats mis en moest genoegen nemen met brons. Marcel Huigevoort werd keurig dertiende.

Pascal de Baar deed het wederom goed als kopman bij Renault. Hij werd zesde in de etappe en houdt zijn positie in het klassement keurig vast.

In de twaalfde etappe kwam er helaas een einde aan de Dakar van Gert Huzink. Een lekkage zorgde dat er olie op de remmen kwam waardoor deze in brand vlogen. Blussen was zinloos, de Tatra van Huzink brandde af.

Versteijnen, Van de Laar en Tilburgs konden na een aantal zware dagen eindelijk weer eens het bivak bereiken voor het donker. Versteijnen deed het het beste met een 21e positie. Tilburgs volgde vlak daarachter op positie 22, Van de Laar werd 34e.

Steven Rotsaert besloot met de MAN ook deze etappe in de top-20, hij werd negentiende.

Erik van Loon haalde de finish na wat mindere dagen op een veertiende plaats. Technisch malheur aan de Mini zorgde voor enige vertraging maar Van Loon kan zich opmaken voor de laatste etappe.

Tim Coronel reed wederom probleemloos in de twaalfde etappe. Coronel werd 37e en gaat voor de finish in Rosario.

Frans Verhoeven kende een mindere dag. Technische problemen gingen gepaard met stof tijdens de inhaalrace, geen ideale combinatie voor de routinier. Meer dan een 39e plaats zat er niet in voor Verhoeven.

Robert van Pelt voelde zich weer beter na twee lastige dagen. Van Pelt pakte de 32e plaats in de twaalfde etappe en mag zich opmaken voor de finish in Rosario. Datzelfde geldt voor Jasper Riezebos die het als kistrijder zwaar had tijdens deze wedstrijd. De altijd nuchtere Riezebos hield echter de kop ‘stief’ en gaat als alles goed gaat twee uit twee in Rosario.

[widgetkit id=”77″]

Gerelateerd nieuws

10-05-2020, 10:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 15:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

13-03-2020, 14:41

Short en Branch naar Yamaha Short en Branch naar Yamaha

Short en Branch naar Yamaha

Het Monster Energy Yamaha Rally Team heeft twee verrassende namen toegevoegd aan de line up voor komend seizoen: Amerikaan Andrew Short en Zuid-Afrikaan ‘Kalahari Ferrari’ Ross Branch. Branch, beste rookie in 2019  won de 2e special afgelopen Dakar, maar zag een top tien klassering buiten bereik komen nadat hij veel tijd verloor met een kapot […]

Lees meer

12-03-2020, 11:52

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

De 24-jarige Argentijn Luciano Benavides heeft getekend voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team en zal aan de start staan van de komende Abu Dhabi Desert Challenge, de openingsronde van het FIM Cross-Country wereldkampioenschap, die op 20 maart van start gaat. In de laatste jaren liet Luciano Benavides zich gelden als één van de […]

Lees meer

Rallyraid video's