Eurol in Dakar: Van Loon in top tien in voorlaatste etappe

Eurol in Dakar: Van Loon in top tien in voorlaatste etappe

Eurol ondersteund veel deelnemers aan de Dakar Rally 2017. Terwijl zij op weg zijn naar de finish in Buenos Aires, brengen wij je een dagelijkse update over de prestaties van de door Eurol gesteunde deelnemers in de voorlaatste etappe.

Erik van Loon kreeg vandaag de beloning van een rally hard werken. Van Loon en navigator Rosegaar verloren kans op een goede klassering vroeg in de rally, maar bleven strijden en maakten geen fouten. Van Loon werd zevende en won een plek in het klassement.

Tim en Tom Coronel hadden best een goede dag na veel problemen eerder in de week. Beide Coronel finishten op mooie plaatsen met een 31e en 33e positie, minder dan twee uur achter winnaar Loeb.

Kees Koolen was weer sterk onderweg na een aantal moeilijke dagen. In etappe 11 kwam Koolen tot een zesde positie. Koolen heeft hoogte- en dieptepunten meegemaakt in de rally. Het hoogtepunt zal absoluut de etappe-overwinning zijn.

Maikel Verkade reed een perfecte race in de voorlaatste proef van de Dakar. Verkade won meer dan veertig plaatsen ten opzichte van de etappe daarvoor. Hij finishte 45e, een plaats beter dan Robert van Pelt die ook een goede dag had. Xavier de Soultrait moest door technische problemen helaas opgeven in etappe 11.

Na een opvallende comeback in de rally was Hans Stacey goed onderweg in de elfde etappe. Steven Rotsaert deed het erg goed in etappe 11. De Belg finishte 12e in de etappe waar veel coureurs pech hadden bij de Trucks.

Een van de equipes was Vick Versteijnen die uit de wedstrijd ligt met technische problemen. Versteijnen kan tevreden zijn met zijn prestaties de afgelopen weken. Peter Versluis, aanvoerder van het Eurol/Veka MAN Rallyteam, had problemen met zijn bandenaflaatsysteem en moest dat repareren. Dat kostte veel tijd, maar Versluis kwam uiteindelijk gewoon aan de finish.

Aad van Velsen finishte 26e en heeft weer een aantal plekken gewonnen in het klassement. Van Velsen staat nu 23e. Jan van de Laar heeft veel problemen gehad op weg naar het bivak maar kwam uiteindelijk binnen en mag starten in de laatste etappe.

Het Mammoet Rallysport team had geen beste dag in de Dakar. Pascal de Baar verloor zijn mooie plek in het klassement door een kapotte versnellingsbak en Martin van den Brink verloor veel tijd door een kapot differentieel. Geheel in lijn met de spirit van Dakar vochten zij door naar de finish in Rio Cuarto. Ed Wigman heeft de gestrande deelnemers geholpen bij de finish te komen. Wigman sleepte of helpt met het repareren van trucks in de proef.

Gerelateerd nieuws

10-05-2020, 10:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 15:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

13-03-2020, 14:41

Short en Branch naar Yamaha Short en Branch naar Yamaha

Short en Branch naar Yamaha

Het Monster Energy Yamaha Rally Team heeft twee verrassende namen toegevoegd aan de line up voor komend seizoen: Amerikaan Andrew Short en Zuid-Afrikaan ‘Kalahari Ferrari’ Ross Branch. Branch, beste rookie in 2019  won de 2e special afgelopen Dakar, maar zag een top tien klassering buiten bereik komen nadat hij veel tijd verloor met een kapot […]

Lees meer

12-03-2020, 11:52

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

De 24-jarige Argentijn Luciano Benavides heeft getekend voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team en zal aan de start staan van de komende Abu Dhabi Desert Challenge, de openingsronde van het FIM Cross-Country wereldkampioenschap, die op 20 maart van start gaat. In de laatste jaren liet Luciano Benavides zich gelden als één van de […]

Lees meer

Rallyraid video's