Eurol in Dakar: Eurol-rijders met voldaan gevoel aan de finish in Rosario

Eurol in Dakar: Eurol-rijders met voldaan gevoel aan de finish in Rosario

Na twee weken waarin uitersten elkaar afwisselden zit de Dakar erop. Hitte en kou wisselden af met sneeuw, regen en zandstormen. Van Buenos Aires naar Uyuni en via Belén naar Rosario. Het was de route die veel van de Eurol-rijders in Dakar compleet af wisten te leggen.

Motoren

Frans Verhoeven finisht zijn elfde Dakar Rally als beste Nederlander op een negentiende plaats. Het hoogtepunt van Verhoevens rally kwam in de tweede week met een vijftiende plaats in etappe tien. Waar anderen vermoeid raakten en de fout in gingen bleef Verhoeven vooral op de motor zitten en kon hij iets extra’s geven.

Robert van Pelt heeft het nooit echt zwaar gehad zei hij na afloop van zijn vierde Dakar-deelname. Van Pelt finishte dit jaar op de 28e plaats op acht uur achterstand van de winnaar.

Jasper Riezebos is altijd in voor een goed verhaal en die waren er deze Dakar weer genoeg. Riezebos ging als kistrijder naar de Dakar en werd vierde in de klasse. Overall haalde hij positie 52 en haalt hij voor de tweede keer op rij de finish in Rosario.

Trucks

Het Eurol Veka MAN Rally Team kwam met twee trucks in de top-tien aan de finish. Hans Stacey en Peter Versluis werden een en twee in de laatste etappe van 180 kilometer. Stacey pakt in het klassement de vierde plaats, Peter Versluis werd negende. Marcel Huigevoort volbracht zijn eerste Dakar in de truck op een achttiende plaats.

Pascal de Baar reed voor Mammoet Rallysport een hele sterke rally. Met de dagzege als hoogtepunt werd De Baar zesde, zijn hoogste klassering ooit.

Steven Rotsaert finisht de Dakar 2016 op de drempel van de top-20. Met een paar goede klasseringen in zware etappes zal de Vlaming tevreden zijn met het resultaat.

Vick Versteijnen kende dagen waar hij alleen van durfde dromen, maar ook een aantal zware dagen waarop de emotie de overhand nam. In zijn tweede Dakar neemt Versteijnen echter een mooie 24e plaats mee huiswaarts.

Jan van de Laar nam het stuur over van vader Fried van de Laar en deed dat met ferve. Als monteur mocht hij de kunst afkijken en nu bracht hij de DAF zelf aan de finish op een 28e plaats.

Frank Tilburgs reed de Dakar voor het eerst met een ervaren crew. De ex-Timmermans truck bewees zich ook voor deze nieuweling die er een keurige 32e plaats mee binnen sleepte.

Auto’s

Erik van Loon kon zijn huzarenstukje van vorig jaar niet herhalen maar was zoals altijd realistisch. Kleine probleempjes en een crash in de tweede week zorgden voor tijdverlies maar Van Loon ziet het positieve in van de dertiende plaats.

Tim Coronel tekende voor winst in de Solo-klasse bij de auto’s. Daarnaast pakte Coronel nog een aantal mooie klasseringen in de tweede week van de rally. Dat gebeurde op het terrein waar de buggy echt tot z’n recht komt, het zand en de duinen.

 

[widgetkit id=”79″]

Gerelateerd nieuws

22-06-2020, 11:52

Team De Rooy slankt af Team De Rooy slankt af

Team De Rooy slankt af

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht. De directe aanleiding voor de veranderingen is de coronacrisis. “Die komt […]

Lees meer

11-06-2020, 11:15

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

David Castera presenteert vanuit Frankrijk via een livestream alles omtrent Dakar 2021. Dat dit via een livestream is, komt natuurlijk door de Covid-19 pandemie waarmee de wereld nog steeds te maken heeft. De Dakar wordt echter goed voorbereid en deze voorbereidingen gaan vlot in goede samenwerking met de Saoedische regering en het team van Castera. […]

Lees meer

10-05-2020, 08:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 13:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

Rallyraid video's