Eurol in Dakar: Al-Attiyah pakt overtuigende zege in voorlaatste rit

Eurol in Dakar: Al-Attiyah pakt overtuigende zege in voorlaatste rit

Nasser Al-Attiyah begint donderdag aan de laatste etappe van de Dakar Rally 2019 met een voorsprong van 51 minuten in het klassement. De Toyota-rijder pakte een knappe zege tijdens de negende etappe op woensdag. Eurol doet verslag van de prestaties van haar teams in de Dakar Rally.

Het verdedigen van zijn leidende positie was het belangrijkste voor Al-Attiyah tijdens de voorlaatste proef in de Dakar. Hij en navigator Mathieu Baumel werden echter de grote winnaars terwijl de concurrentie problemen kreeg. Met nog 112 kilometer te gaan in deze Dakar heeft Al-Attiyah een voorsprong van 51 minuten.

Giniel de Villiers zat op de eerste rang om assistentie te verlenen aan Al-Attiyah, mocht dat nodig zijn. Het bleek niet nodig en zo kon de Zuid-Afrikaan zelf ook een vlekkeloze etappe afwerken. Hij werd derde. Bernhard ten Brinke kwam tijdens de negende etappe niet meer in actie nadat hij krachtbron het dinsdag begaf.

Janus van Kasteren had beloofd nog een goed resultaat te scoren in de negende etappe. Na de vijfde plaats in etappe 8 wilde de Nederlander meer, maar zover kwam het niet. Al vroeg in de proef kregen ze problemen en werd het een moeilijk verhaal in de lastige duinen van Pisco.

Tim en Tom Coronel kregen hun portie problemen ook tijdens de negende etappe, op slechts 70 kilometer van de finish. De broers hadden problemen met het vermogen van de wagen en verloren enorm veel tijd. Even daarvoor lagen ze nog op koers voor een positie in de top-twintig.

Gert Huzink en Ed Wigman werkten wederom een pittige dag af in de halve marathon. Nadat Wigman de nacht na de achtste etappe doorbracht in de duinen, vervolgden zij hun weg in de negende etappe. Daarin jagen Huzink en Wigman nog altijd op een goed resultaat.

Gerelateerd nieuws

12-08-2020, 14:55

De Soultrait tekent bij HT Rally Raid De Soultrait tekent bij HT Rally Raid

De Soultrait tekent bij HT Rally Raid

Fransman Xavier de Soultrait zal komende Dakar uitkomen voor het Nederlandse HT Rally-Raid van Henk Hellegers. Afgelopen twee jaar reed De Soultrait voor het officiële fabrieksteam van Yamaha. Zijn beste resultaat in de Dakar was een 7e plaats overall in 2019. Het was de bedoeling dat De Soultrait dit jaar nog in actie zou komen […]

Lees meer

22-06-2020, 11:52

Team De Rooy slankt af Team De Rooy slankt af

Team De Rooy slankt af

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht. De directe aanleiding voor de veranderingen is de coronacrisis. “Die komt […]

Lees meer

11-06-2020, 11:15

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

David Castera presenteert vanuit Frankrijk via een livestream alles omtrent Dakar 2021. Dat dit via een livestream is, komt natuurlijk door de Covid-19 pandemie waarmee de wereld nog steeds te maken heeft. De Dakar wordt echter goed voorbereid en deze voorbereidingen gaan vlot in goede samenwerking met de Saoedische regering en het team van Castera. […]

Lees meer

10-05-2020, 08:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

Rallyraid video's