Edwin van Ginkel niet naar Dakar Rally


Edwin van Ginkel doet niet mee aan de Dakar Rally. De Scherpenzeler heeft vanmiddag de knoop doorgehakt. Van Ginkel haakt om medische redenen af.

“Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat ik een nekhernia heb. Volgens de artsen is het niet verantwoord om aan de Dakar Rally deel te nemen. Ik kan het risico niet nemen door bijvoorbeeld met pijnstillers of een injectie te gaan rijden. Ik ben heel erg teleurgesteld. Het is een grote domper, maar het is niet anders.”

Edwin van Ginkel kreeg vorige week last van een arm. “De dokter dacht eerst aan een verrekking van de triceps. Later werd duidelijk dat het om een nekhernia gaat. Die blessure moet met rust genezen.”

Dinsdagmiddag had Van Ginkel een afspraak in het Meander ziekenhuis in Amersfoort. “Op de foto’s bleek de ernst van de kwetsuur. Ik voel het ook dat het niet goed zit. Daarop heb ik, na overleg met de neuroloog, definitief besloten niet te starten in de Dakar Rally.”

“Te laat voor vervanger”

Edwin van Ginkel zou zijn debuut maken als wedstrijdrijder in het team van GINAF Rally Power. “Ik keek erg uit naar deze Dakar Rally. Voor ons was het een droom die uit leek te komen.”
De 41-jarige Edwin van Ginkel zou net als zijn broer Wuf van Ginkel en Jos Smink een wedstrijdtruck besturen. De formatie van GINAF Rally Power bestaat nu nog uit twee wedstrijdrijders. “Het is te laat om een goede vervanger naar Zuid-Amerika te sturen,” aldus Edwin. “We rijden de Dakar Rally met twee equipes.”

Afhankelijk van het herstel zet Edwin van Ginkel mogelijk nog koers richting Zuid-Amerika. “Eerst moet ik zien hoe het herstel verloopt. Als het verantwoord is voeg ik me mogelijk later tijdens de rally, bijvoorbeeld op de rustdag, nog bij het team. Voorlopig blijf ik echter thuis.”
Door het afhaken van Edwin van Ginkel blijft ook navigator Herman Vaanholt in Nederland. Monteur Emiel Megens is al in Argentinië. Hij vloog afgelopen zondag met de eerste groep van GINAF Rally Power en GINAF Rally Service naar Zuid-Amerika.

Foto: GINAF Rally Power

Gerelateerd nieuws

10-05-2020, 10:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 15:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

13-03-2020, 14:41

Short en Branch naar Yamaha Short en Branch naar Yamaha

Short en Branch naar Yamaha

Het Monster Energy Yamaha Rally Team heeft twee verrassende namen toegevoegd aan de line up voor komend seizoen: Amerikaan Andrew Short en Zuid-Afrikaan ‘Kalahari Ferrari’ Ross Branch. Branch, beste rookie in 2019  won de 2e special afgelopen Dakar, maar zag een top tien klassering buiten bereik komen nadat hij veel tijd verloor met een kapot […]

Lees meer

12-03-2020, 11:52

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

De 24-jarige Argentijn Luciano Benavides heeft getekend voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team en zal aan de start staan van de komende Abu Dhabi Desert Challenge, de openingsronde van het FIM Cross-Country wereldkampioenschap, die op 20 maart van start gaat. In de laatste jaren liet Luciano Benavides zich gelden als één van de […]

Lees meer

Rallyraid video's