Dakar 2020 naar Afrika?

Dakar 2020 naar Afrika?

Al een aantal jaren lang duiken de geruchten op. Keert de Dakar terug naar Afrika? Ook nu doen de geruchten weer de ronde, dat de Dakar naar Afrika teruggaat in 2020. Met de start en finish in Kaapstad, Zuid-Afrika.

De Angolese autosportfederatie loopt alvast op de zaken vooruit, en maakte in een bericht de plannen voor 2020 bekend. Start en finish in Kaapstad, waarbij ook nog Botswana, Angola en Namibië in de route worden opgenomen.
De Dakarorganisatie onderzoekt al langer de mogelijkheid om terug te keren naar Afrika. Zo werd er al eerder gesproken met Algerije (waar de Tuareg Rally komende maand voor het eerst verreden wordt) en werd er een bezoek gedaan aan Zuid-Afrika, Botswana en Angola.

In 1992 werd Parijs-Kaapstad verreden, waarbij ook al Angola, Namibië en Zuid-Afrika werden aangedaan. Natuurlijk wil de Dakarorganisatie werken aan een alternatief voor Zuid-Amerika, waar zeker het afgelopen jaar weinig animo was om de portemonnee te trekken voor het binnenhalen van de Dakar rally. Is Afrika een serieus alternatief? Of is het ook een manier van de organisatie om de druk erop te houden in Zuid-Amerika? De autosport federatie in Angola ziet het in ieder geval wel zitten. Of de andere landen ook de portemonnee willen trekken om de Dakar terug te halen is echter nog lang niet zeker.

Sportief gezien is het maar de vraag of Afrika zoveel beter is dan Zuid-Amerika. Alle deelnemers van afgelopen Dakar waren het erover eens dat het een loodzware editie was. Als Ecuador en Chili aan de route toegevoegd kunnen worden voor 2020, zou dat ook weer een zeer aantrekkelijke rally kunnen opleveren.

Vooral in Zuid-Afrika is er een grote rally-community, wat wellicht voor ASO een nieuwe bron van deelnemers kan zijn. Noodzakelijk, want de kans is groot dat een flink deel van de Zuid-Amerikanen die nu meedoen niet mee verhuist naar Afrika.
Maar krijgt ASO toestemming om in Namibië de echt grote duinen in te gaan, wat nu vooral beschermde natuurgebieden zijn? Want veel deelnemers van de Dakar 2020 zullen nog wel eens ‘s nachts wakker worden van die hele grote duinen in Peru.

Wordt vervolgd…..

Gerelateerd nieuws

22-06-2020, 11:52

Team De Rooy slankt af Team De Rooy slankt af

Team De Rooy slankt af

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht. De directe aanleiding voor de veranderingen is de coronacrisis. “Die komt […]

Lees meer

11-06-2020, 11:15

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

David Castera presenteert vanuit Frankrijk via een livestream alles omtrent Dakar 2021. Dat dit via een livestream is, komt natuurlijk door de Covid-19 pandemie waarmee de wereld nog steeds te maken heeft. De Dakar wordt echter goed voorbereid en deze voorbereidingen gaan vlot in goede samenwerking met de Saoedische regering en het team van Castera. […]

Lees meer

10-05-2020, 08:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 13:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

Rallyraid video's