TACITA met elektrische motor naar Dakar

TACITA met elektrische motor naar Dakar

Trouw aan de spirit van het ontdekken van nieuwe landen, die mobiliteit diep verbindt met avontuur en technologisch experimenteren, zal de Dakar Rally 2020 die in januari een nieuw continent zal verkennen. De Dakar Rally staat open voor de toekomst van mobiliteit en TACITA is de uitdaging aangegaan.

A.S.O, de organisator van de Dakar Rally, is bereid om elektrische rally-motoren te promoten. Op 4 januari worden de TACITA T-Race Rally 2020 en het TACITA Rally-programma voor de komende Dakar-edities van 2021, 2022 en 2023 officieel gepresenteerd in de Dakar Village in Jeddah op het ‘New Energy’-podium. Op 17 januari tijdens de laatste fase van de rally zal de TACITA T-Race Rally 2020 zich bij het deelnemersveld voegen tijdens de “Qiddiyah Grand Prix” om zijn eerste Dakar-debuut te maken. Dit is een mooie kans om de TACITA T-Race Rally 2020 in actie te zien.

In 2012 was TACTICA de eerste elektrische motorfiets ooit die een Afrikaanse rally reed tijdens de Merzouga Rally. En na meerdere jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben zij een motor klaar om te proeven van de zwaarste rally ter wereld.

“We zijn blij met de toekomst van Rally Raid en we weten dat alternatieve energie er deel van zal uitmaken” zegt racedirecteur David Castera. “Het TACITA-project en zijn volledig elektrische rallyfiets is een belangrijke ontwikkeling, en we zijn blij om deze motor en dit team te verwelkomen en te promoten bij de start van onze eerste Saudische Dakar in januari 2020 ”

Gerelateerd nieuws

15-03-2019, 20:13

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

De forse tijdstraf van Kevin Benavides tijdens de voorbije Dakar Rally is na na uitspraak van de protestcommissie van de FIM kwijtgescholden. Dat heeft zijn team HRC Honda in een verklaring laten weten.

Lees meer

04-02-2019, 12:38

Mirjam Pol kijkt terug op een zeer geslaagde Dakar Mirjam Pol kijkt terug op een zeer geslaagde Dakar

Mirjam Pol kijkt terug op een zeer geslaagde Dakar

Nadat Mirjam over de allerlaatste finishstreep van Dakar 2019 reed, straalt ze tevredenheid uit. “Ik heb vrij constant gereden, geen mega-klappers gemaakt, duizenden kilometers gereden en genoten in de duinen. Als ik alles bij elkaar bekijk dan kan ik maar tot één conclusie komen; Dit was mijn allerbeste Dakar”, legt Mirjam uit.

Lees meer

18-01-2019, 12:22

Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019 Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019

Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019

“Dit was een echte laatste proef, en echt een echte. Geen optocht rijden en in een lange file richting Lima rijden. Niks ervan, het was weer prachtig, supergaaf! Weer zo’n mooie duinetappe vol met verraderlijke duinpannetjes en knippen. Ik heb werkelijk gedacht; ‘Dit kan je, Pol, kom op, gewoon het gas erop!’

Lees meer

18-01-2019, 09:00

Eurol in Dakar: Historische overwinning voor Al-Attiyah in Dakar 2019 Eurol in Dakar: Historische overwinning voor Al-Attiyah in Dakar 2019

Eurol in Dakar: Historische overwinning voor Al-Attiyah in Dakar 2019

Nasser Al-Attiyah heeft donderdag de eindoverwinning in de Dakar Rally 2019 op zijn naam geschreven. De coureur van Toyota Gazoo Racing nam tijdens de laatste etappe geen enkele risico. Eurol ondersteunt de teams die meedoen aan de Dakar Rally en doet verslag van hun fantastische prestaties.

Lees meer

Rallyraid video's