Bernhard ten Brinke viert Dakar-feest hartstochtelijk mee


Foto’s: Tim Buitenhuis
“Of het nu in de paddock was of langs de baan: overal wemelde het van de fans.” Bernhard ten Brinke viel van de ene in de andere verbazing tijdens zijn eerste RTL GP Dakar Pre-Proloog. De grootste verbazing kwam aan het einde: met zijn Overdrive Toyota Hilux won de coureur uit Zeddam het autoklassement.

Het uitzwaaifeestje voor de Nederlandse Dakaristen op het Eurocircuit in Valkenswaard bleek met 27000 bezoekers opnieuw een schot in de roos. Bernhard ten Brinke genoot van de lange dag tussen de hartstochtelijke fans. 
 
Veel handtekeningen en foto’s
 
“Ik vond het leuk om de Toyota en mijn kledinglijn aan de fans te laten zien”, aldus de coureur. “Ik ben de tel kwijt, maar ik heb heel veel handtekeningen gezet en ben met heel wat mensen op de foto geweest. Het was echt een mooie dag!”
 
Op de paddock pakten de Achterhoekse coureur en zijn team flink uit. Naast de brute Dakar-racer en zijn eigen kledingwinkel zorgde de reusachtige Pioneer pick-up truck met dito audioinstallatie voor lekkere beats. “Als je een feestje viert, moet je het goed doen”, lachte Bernhard.
 
‘Echt heel gaaf’
 
Ook op de baan genoot hij met volle teugen. “D’r was werkelijk geen plek langs de baan te vinden waar geen fans stonden. Echt heel gaaf om door zo’n haag van mensen heen te rijden.” De aanmoedigingen van het gepassioneerde publiek werkten inspirerend op de Overdrive-coureur, want hij versloeg alle andere deelnemers in het autoklassement.
 
“Leuk dat ik vandaag gewonnen heb, maar niet belangrijk. Het moet straks in Zuid-Amerika gebeuren”, aldus Bernhard, “dit is wel een mooie opsteker voor Overdrive Racing, dat speciaal voor vandaag modderbanden monteerde onder de Toyota.” Als tweede eindigde Tim Coronel in zijn buggy. Bij de trucks won Gerard de Rooy, bij de motorcoureurs bleek Hans Vogels de snelste.

mt_gallery

Gerelateerd nieuws

10-05-2020, 10:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 15:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

13-03-2020, 14:41

Short en Branch naar Yamaha Short en Branch naar Yamaha

Short en Branch naar Yamaha

Het Monster Energy Yamaha Rally Team heeft twee verrassende namen toegevoegd aan de line up voor komend seizoen: Amerikaan Andrew Short en Zuid-Afrikaan ‘Kalahari Ferrari’ Ross Branch. Branch, beste rookie in 2019  won de 2e special afgelopen Dakar, maar zag een top tien klassering buiten bereik komen nadat hij veel tijd verloor met een kapot […]

Lees meer

12-03-2020, 11:52

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

Luciano Benavides tekent bij Husqvarna

De 24-jarige Argentijn Luciano Benavides heeft getekend voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team en zal aan de start staan van de komende Abu Dhabi Desert Challenge, de openingsronde van het FIM Cross-Country wereldkampioenschap, die op 20 maart van start gaat. In de laatste jaren liet Luciano Benavides zich gelden als één van de […]

Lees meer

Rallyraid video's