Becx Competition naar Dakar 2019

Becx Competition naar Dakar 2019

Met de MitJet naar de grootste woestijnrally ter wereld

Komende Dakar staat er een bijzondere auto aan de start: de MitJet Off Road. Michiel Becx is met zijn team al enkele jaren bezig deze tweewiel aangedreven buggy door te ontwikkelen voor de zwaarste rally ter wereld.

Foto’s © Rallymaniacs

Met een team van eigen mensen en een bijzondere servicetruck, de Expandable, wil de Brabander een plaats in de top dertig bemachtigen. De komende periode volgen nog diverse tests en een deelname aan de rally “Hearts of Morocco” om zo de puntjes op de i te zetten voor deze legendarische rally.

Becx, geboren op 23 juni 1975, is een gepassioneerd ondernemer en eigenaar van Becx Verhuur. Daarnaast is hij bezig met de ontwikkeling van Expandable voertuigen, die volgens een vast principe uitschuifbaar zijn. Een van de Expandables  is de servicetruck van Becx Competition. Een mobiele werkplek die van alle comfort en gemakken voorzien is om het serviceteam optimaal te laten presteren. Waar de concurrentie werkt in tentjes met wind en in het stof is het bij Becx Competition schoon en comfortabel.

De man die Becx de weg wijst tijdens Dakar is zijn trouwe navigator: Edwin Kuijpers. Kuijpers en Becx hebben samen al veel rally’s gereden en weten wat ze aan elkaar hebben. Daarnaast heeft Kuijpers ontzettend veel technische kennis van de MitJet en kan daardoor relatief snel fouten in de buggy herkennen en, indien nodig, oplossen.

De MitJet is letterlijk het kleine broertje van de Peugeot buggy’s, hij wordt in dezelfde fabriek gebouwd maar is zo’n 40 centimeter smaller en korter dan de Peugeot. De MitJet is ontwikkeld voor korte afstandsrally’s, ongeveer 500 kilometer, dus het is een bijzondere uitdaging om de buggy klaar te stomen voor het grote werk. De auto wordt aangedreven door een V8 benzinemotor met een sequentiële zes-versnellingsbak en heeft tussen de 400 en 500 PK.

“Ik kijk erg uit naar onze eerste deelname aan Dakar,” vertelt Becx. “Het wordt een uitdaging voor ons, zowel voor de mensen die nog maar weinig ervaring hebben in zo’n grote rally als voor het materiaal. Maar een ding is zeker: we gaan ervoor! Het team is technisch zeer bedreven en met de Expandable servicetruck hebben zij ook de middelen om de MitJet door de rally heen te krijgen. We hopen op een plek in de top 30, hetgeen een ware topprestatie zou betekenen voor een kleine auto tussen de grote jongens.”

Gerelateerd nieuws

22-06-2020, 11:52

Team De Rooy slankt af Team De Rooy slankt af

Team De Rooy slankt af

Team De Rooy ondergaat een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht. De directe aanleiding voor de veranderingen is de coronacrisis. “Die komt […]

Lees meer

11-06-2020, 11:15

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

Dakar 2021 keert op 1 januari terug naar Saoedi-Arabië

David Castera presenteert vanuit Frankrijk via een livestream alles omtrent Dakar 2021. Dat dit via een livestream is, komt natuurlijk door de Covid-19 pandemie waarmee de wereld nog steeds te maken heeft. De Dakar wordt echter goed voorbereid en deze voorbereidingen gaan vlot in goede samenwerking met de Saoedische regering en het team van Castera. […]

Lees meer

10-05-2020, 08:34

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Firemen Dakar Team neemt truck over van Team de Rooy

Gisteren heeft Richard de Groot van het Firemen Dakar Team de onafhankelijk geveerde Iveco Powerstar van Team de Rooy overgenomen. Een grote stap voor het team, dat in Son aanwezig was om de sleutel in ontvangst te nemen van Gerard de Rooy bij de werplaats in Son. Praktisch Dat Team de Rooy deze truck verkoopt, […]

Lees meer

20-04-2020, 13:33

Dakar 2021: nog geen nieuws Dakar 2021: nog geen nieuws

Dakar 2021: nog geen nieuws

Normaal gesproken is rond deze tijd wel bekend wat de Dakarorganisatie voor plannen heeft met de volgende editie van de Dakar. Maar door de vele beperkingen vanwege het corona virus is dat nog niet mogelijk. De organisatie hoopt zo snel mogelijk met meer informatie te komen. Het is dus wachten op meer info over de […]

Lees meer

Rallyraid video's